Kevin Schijven Kevin Schijven
07/10/2022 07:08 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/10/2022 07:08

Bitcoin dipt weer onder $20.000, analist vreest voor lokale top

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin herstelt van slechte week, maar analist vreest daling naar $22.000

Foto: Wit Olszewski/Shutterstock

Bitcoin (BTC) piekte gisteren rond $20.420 en is sindsdien weer langzamerhand aan het dalen. Gisterenmiddag maakte bitcoin een snelle beweging naar $19.880, maar herstelde vervolgens naar $20.100. Toch zette de neerwaartse trend door en bitcoin dipte afgelopen nacht en vanochtend weer onder de $20.000. Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit op $19.840 op Binance en €20.290 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 1,8% in de min. Het handelsvolume daalde in de afgelopen 24 uur met 17,7%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $380 miljard en de dominantie op 39,9%. De Fear & Greed Index komt uit op 23 (Extreme Fear).

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin correlatie met macro

De macro-economische toestand blijft verslechteren en dat voorspelt wellicht voorlopig weinig goeds voor bitcoin. De olieproductie wordt omlaag geschroefd om prijzen hoog te houden en de EU kondigt nieuwe sancties voor Rusland aan. Later vandaag verschijnen meer cijfers over de Amerikaanse banenmarkt.

Ondertussen daalden aandelenmarkten als S&P 500 gisteren weer terwijl de Amerikaanse dollar index (DXY) juist weer stijgt. Als de huidige situatie lijkt op die van 2007, kan het nog lang duren voordat de markten weer echt herstellen:

Advertentie

Volgende week wordt wellicht weer volatiel

Alhoewel de volatiliteit de laatste dagen iets afneemt, kan dit volgende week weer fors toenemen. Eerst zal maandag de bitcoin mining difficulty rate, of moeilijkheidsgraad, met wellicht meer dan 9% stijgen naar een nieuw record. Dat zorgt er echter voor dat miners nog zwaarder onder druk komen te staan en mogelijk moeten verkopen.

Dan volgt donderdag de publicatie van de volgende Amerikaanse prijsconsumentenindex (CPI) en de markten hebben dit jaar al meerdere malen hevig gereageerd als deze cijfers hoger uitkwamen dan werd verwacht.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Institutionele investeerders blijven weg van bitcoin

Bitcoin investeerders beginnen ongeduldig te worden. Whale Map vraagt af of het niet leuker zou zijn als bitcoin helemaal naar $12.500 zakt zodat men het relatief goedkoop kan kopen. Zou dat leuker zijn dan de huidige prijsactie?

Echter zijn de institutionele beleggers nog wel zeer geduldig. CryptoQuant analist MAC.D meldt dat institutionele fondsen nog steeds niet terug bitcoin instappen. Ondertussen zien we ook geen nieuw geld de markt instromen.

Nederlander kocht bitcoin in 2013, verkocht alles voor zijn grote zwakte
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Kan Twitter sentiment lokale bitcoin top voorspellen?

Whalehunter, ook een CryptoQuant analist, probeert lokale toppen te voorspellen aan de hand van het sentiment op Twitter. Hij meldt dat de positiefste momenten op Twitter dit jaar, dus wanneer termen als “moon” het populairst zijn, gevolgd werden met een flinke daling. Hij vreest dat gisteren wederom zo’n lokale top werd gevormd doordat het sentiment even positiever werd.

Apple oprichter wint Bitcoin zaak tegen YouTube met grote gevolgen
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie