Timo Bult Timo Bult
29/04/2021 16:25 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/04/2021 16:25

Bitcoin dominantie neemt verder af door stijgende altcoin koersen, alt-seizoen in volle bloei!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin dominantie neemt verder af door stijgende altcoin koersen, alt-seizoen in volle bloei

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het beeld vandaag binnen de top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisaties is duidelijk: bitcoin (BTC) blijft achter terwijl een aantal altcoins mooie stijgingen neerzetten. Het altcoin-seizoen komt verder tot bloei met Binance coin (BNB) de grootste top 10 stijger van de afgelopen 24 uur!

Bitcoin (BTC) nog altijd bij support

Wat betreft de bitcoin koers is er de afgelopen uren eigenlijk weinig veranderd. De koers handelt nog steeds vlakbij de $54.000, een prijsgebied waar de bulls toch echt stand moeten houden. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $53.600 op cryptocurrency exchange Coinbase.

De consolidatie zet dus nog even door en het blijft wachten op het moment dat de koers een duidelijkere richting inslaat. Mocht bitcoin weer wat kunnen stijgen dan zou bij $55.000 en daarboven bij $56.500 de eerstvolgende weerstanden gevonden kunnen worden. Dit laatste prijsniveau is waar we de middellijn van de Bollinger Bands op de dagelijkse grafiek en de 50-dagen Moving Average (MA) vinden.

Naar beneden zou de $50.000 de eerstvolgende belangrijke halte zijn waar support gevonden moet worden. Een doorbraak hieronder zou de bitcoin koers vervolgens een stuk verder kunnen laten dalen tot laag in de $40.000-regio.

Altcoins presteren beter dan bitcoin

Zoals benoemd in de inleiding laten de altcoins mooie resultaten zien. Ethereum (ETH) staat 3,6% in de plus en lijkt het momentum omhoog vast te kunnen houden. Ethereum zette vandaag nog een nieuwe all-time high (ATH) van $2.800 neer.

Ripple (XRP) en Binance coin stijgen beiden met zo’n 6% in waarde en zijn daarmee de hardste stijgers. Cardano (ADA) staat 5% in de plus en lijkt zich op te maken voor de Africa Special die via deze link bekeken kan worden.

Voor degenen met veel altcoins in zijn portfolio zal de afnemende bitcoin dominantie waarschijnlijk als muziek in de oren klinken. Bitcoins waarde ten opzichte van de totale marktkapitalisatie bedraagt nu namelijk nog maar 48% na opnieuw met 0,9% te zijn afgenomen. Dit is een duidelijk teken dat de altcoin terrein aan het winnen zijn.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie