Timo Bult Timo Bult
17/11/2023 08:37 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/11/2023 08:37

Bitcoin en crypto kleuren rood, dogecoin maakt onverwachtse beweging

Bitcoin-BTC Cardano-ADA Dogecoin-DOGE Ethereum-ETH Solana-SOL XRP-XRP more-coins-icon
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin en crypto kleuren rood, dogecoin maakt onverwachtse beweging

Foto: Jiri Hera/Shutterstock

De cryptomarkt kleurt vandaag rood. Waar deze week nog mooie groene cijfers te zien waren, met onder andere een flinke stijging van bitcoin (BTC), lijkt de markt nu op adem te moeten komen. In dit overzicht lees je alles over de huidige stand van zaken op de cryptomarkt.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin dipt onder 36.000 dollar

Donderdagnacht klopte de bitcoin prijs nog op de deur bij $38.000, een weerstandsniveau. Het was de tweede keer dat BTC dit niveau testte in de afgelopen 7 dagen. Maar ook de tweede keer lukte het de bulls niet boven dit niveau uit te breken.

Het gevolg was een correctie naar beneden. Bitcoin daalde sinds donderdagnacht met 6,4% tot een dieptepunt van $35.500 op crypto exchange Coinbase. Inmiddels is de koers wel weer hersteld tot boven het niveau van $36.000.

Het koersverloop van bitcoin over de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap.

Hiermee lijkt het erop dat investeerders iets terughoudender worden na het recente negatieve nieuws. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft een aantal beslissingen over bitcoin beursfondsen (ETF) uitgesteld. Dat betekent dat een eerste goedkeuring pas begin 2024 zou kunnen volgen.

Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin in euro op de Nederlandse exchange Bitvavo 33.500 euro. Ontvang een 10 euro welkomstbonus wanneer je via deze link een account bij Bitvavo aanmaakt.

Advertisement

XRP, cardano dalen, dogecoin groen in een zee van rood

Kijkend naar de rest van de cryptomarkt dan is te zien dat de grotere altcoins allemaal rood kleuren. Ethereum (ETH) staat 3,8% in de min ten opzichte van 24 uur geleden, ripple (XRP) daalt 4,6% en solana (SOL) zelfs 12,5%. Cardano (ADA), op plek 8, daalt met 5,7% in waarde.

Opvallend genoeg kleurt niet alles in de top 10 rood. Dogecoin (DOGE) is namelijk de enige crypto die groen kleurt! De meme-coin steeg de afgelopen 24 uur met 8%. De precieze reden van de stijging is niet duidelijk, maar dat dogecoin dit jaar nog (fysiek) naar de maan gaat is zeker:

Krijg 130 dogecoin gratis

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 130 dogecoin of 29 cardano! Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang 10 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement