Simon Bosch Simon Bosch
23/04/2024 15:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/04/2024 10:11

Bitcoin en cryptofondsen ervaren slechte week met miljoenenuitstroom

XRP-XRP Cardano-ADA Ethereum-ETH Bitcoin-BTC more-coins-icon
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin en cryptofondsen ervaren slechte week met miljoenenuitstroom

Foto: Nikolay132/Shutterstock

Een ruime maand geleden groeiden de verschillende investeringsfondsen voor cryptocurrencies harder dan ooit tevoren, maar de afgelopen paar weken was een stuk wisselvalliger.

Vorige week was opnieuw ongunstig voor crypto-fondsen, die zagen in totaal 206 miljoen dollar aan kapitaal vertrekken.

Bitcoin ETF’s komen naar Australië na succes van $53 miljard in VS
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Crypto beursfondsen krimpen weer

CoinShares schrijft in zijn wekelijkse onderzoeksrapport dat netto 206 miljoen dollar vorige week de zoals gewoonlijk gemeten crypto-beursproducten heeft verlaten. Dat is meer dan vorige week, toen krompen de fondsen namelijk met 126 miljoen dollar. Ook is het ten opzichte van de twee weken dáárvoor een verslechtering, toen groeiden de fondsen nog met ruim 640 en 860 miljoen dollar.

Iets meer dan een maand geleden noteerde CoinShares meerdere records vlak na elkaar, wat werd veroorzaakt door de nieuwe spot-ETF’s voor bitcoin (BTC). Toen groeiden de fondsen nog met meerdere miljarden dollars per week.

Volgens de Europese crypto-vermogensbeheerder komt de krimp van afgelopen week doordat investeerders nu van mening zijn dat de Amerikaanse centrale bank langer dan verwacht de rentes hoog zal houden.

Advertentie

Interesse in crypto staat op pauze

De gegevens van de verschillende subgroepen suggereren dat investeerders vooral een tikje terughoudend zijn geworden. De outflows hadden vooral betrekking op de verschillende fondsen voor bitcoin (BTC), die zagen 192 miljoen dollar vertrekken. Toch zagen beursproducten voor ethereum (ETH) ook een flinke 34 miljoen dollar wegtrekken.

Fondsen die short zijn op bitcoin, krompen met 0,3 miljoen dollar. Dat suggereert dat investeerders ook niet het lef hebben om te mikken op een dalende koers.

De meeste grote altcoins in het lijstje zagen lichte inflows. Beursproducten voor litecoin (LTC), XRP en cardano (ADA) groeiden bijvoorbeeld met respectievelijk 3,2 miljoen dollar, 1,3 miljoen dollar en 1,0 miljoen dollar. De grootste vreemde eend in de bijt waren de fondsen voor meerdere cryptocurrencies in één, die groeiden netto met 8,6 miljoen dollar. Het lijkt erop dat investeerders dus wat meer bereid zijn om hun altcoins vast te houden.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie