Kevin Schijven Kevin Schijven
15/09/2021 08:29 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/09/2021 08:29

Bitcoin en ethereum stijgen, cardano blijft achter, solana zakt iets en deze DeFi tokens stijgen het hardst

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin_en_ethereum_herstellen_iets_van_flash_crash_toch_kleurt_markt_rood_maar_NFT_koersen_stijgen_hard

De cryptocurrency markt werd even volatiel na het nepnieuws omtrent litecoin (LTC), maar de rust lijk weer terug te zijn gekeerd. Alhoewel een paar crypto koersen vandaag omlaag corrigeren, lijkt voornamelijk weer in een opwaartse trend terecht te komen. De meeste koersen kleuren groen en sommige altcoins zijn flink gestegen. De totale marktkapitalisatie is in de afgelopen 24 uur van $2,15 naar $2,22 biljoen gegroeid.

Grayscale’s bitcoin ETF ‘halveert’, vlak voor BTC halving
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin

Bitcoin (BTC) zit, sinds de koers op maandagavond $44.000 aantikte, weer in een opwaartse trend. Bitcoin kwam afgelopen nacht bij $47.450 uit, een stijging van 7,8% in anderhalve dag en het hoogst sinds de crash van 7 september, de dag dat El Salvador de bitcoin wet invoerde. Bitcoin komt nu weer boven de 200-dagen moving average uit.

Daarmee lijkt de bitcoin koers toch langzamerhand uit het huidige bereik te klimmen, echter lag er voor nu nog te veel weerstand rond deze piek. Bitcoin corrigeerde vanochtend terug naar $47.000 en zakte even naar $46.900. Op het moment van schrijven begint de koers weer te stijgen, maar of bitcoin er nu wel doorheen kan breken is maar de vraag. Het volume is afgelopen nacht behoorlijk afgenomen.

Mocht het toch lukken, dan schiet bitcoin wellicht gelijk door naar $49.000 en zien we misschien sneller een herstest van $50.000 dan verwacht. Toch blijft de kans nog altijd bestaan dat de BTC koers weer eerst terugzakt naar die $44.000.

Advertentie

Altcoins

Ethereum (ETH) volgt nog altijd grotendeels bitcoin, maar de ether koers is wel heviger aan het schommelen. Ether zakte maandag op hetzelfde moment als bitcoin naar een dal van $3.175 en zit sindsdien ook in een opwaartse trend. De koers bereikte afgelopen nacht een piek van $3.445, een stijging van 8,5% in anderhalve dag. Sindsdien is ether weer iets terug gecorrigeerd naar $3.400

Cardano (ADA) is weer losgekoppeld van de bovenstaande twee crypto en is in de afgelopen anderhalve dag niets gestegen. De ADA koers bleef gisteren rond $2,40 hangen en met een afnemend handelsvolume blijft dat wellicht nog langer het geval.

Binance coin (BNB) presteert vandaag het best onder de top 10 grootste crypto. De BNB koers dipte even naar $385 op maandag en is sindsdien flink aan het stijgen. Op het moment van schrijven komt BNB bij $423 uit, een stijging van 9,4% in anderhalve dag.

Solana (SOL) bereikte nog een all-time high (ATH) van $213,5 op 9 september maar zit sindsdien in een neerwaartse trend. Gisteren leek het er even op dat er een trendommekeer zou zijn, maar netwerkproblemen gooide roet in het eten. Later hierover meer op Crypto Insiders.

We zien geen al te grote verliezers vandaag op de markt. Dat gezegd hebbende, corrigeren wel een aantal crypto iets omlaag die onlangs nog het hardst stegen. Naast solana staan ook tezos (XTZ) en areweave (AR) zo’n 2,5% in de min. Harmony (ONE), quant (QNT), osmosis (OSMO) en avalanche (AVAX) zakken zo’n 4%. Algorand (ALGO) en cosmos (ATOM) staan vandaag 6% in de min, maar alsnog 62,5% in de plus ten opzichte van een week geleden.

Daar staat tegenover dat de meeste altcoins in de top 100 vandaag groen kleuren en er zitten een aantal flinke stijgers tussen. Vooral de decentralized finance (DeFi) sector trekt weer sterk aan. Yearn (YFI), uniswap (UNI), pancakeswap (CAKE) en thorchain (RUNE) staan naast theta fuel (TFUEL), flow (FLOW) en icon (ICX) allemaal zo’n 9 tot 10% in de plus. Chainlink (LINK), compound (COMP), fantom (FTM) en iost (IOST) ongeveer 12%. Sushi (SUSHI) 15%, aave (AAVE) 17% en hedera hashgraph (HBAR) zelfs 18%. Bitcoin cash abc (BCHA) is ook weer flink aan het stijgen en staat 19,5% in de plus. Curve (CRV) is de sterkste stijger vandaag op de crypto markt en staat 20,5% in de plus.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie