Shane Kuijpers
05/01/2022 18:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/01/2022 18:14

Bitcoin ETF beslissing weer uitgesteld, maar waarom?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin ETF beslissing weer uitgesteld, maar waarom?

Foto: Maksim Safaniuk/Shutterstock

De Amerikanen wachten nu al een behoorlijke tijd op een spot bitcoin (BTC) ETF, ofwel exchange-traded fund. Bitcoin bedrijf NYDIG heeft een verzoek ingediend voor zo’n bitcoin ETF, maar de beslissing hierover laat nog even op zich wachten.

Het verzoek van NYDIG is ingediend bij het Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), maar een besluit is dus uitgesteld. De nieuwe deadline ligt nu op 16 maart. In een bericht gaf de SEC te kennen dat het passend is om meer tijd te nemen om tot een goedkeuring of juist een afkeuring te komen, wat betreft de BTC ETF van NYDIG. Commissaris van de SEC, Hester Peirce, vraagt zich echter wel af waarom het zo lang moet duren:

“Ik kan niet geloven dat we hier nog steeds over praten, alsof we wachten tot er iets gebeurt. We hebben zelfs recentelijk nog een reeks aan weigeringen afgegeven. Er blijven redeneringen gebruikt worden die volgens mij op dat moment achterhaald waren.”

NYDIG kwam al in februari vorig jaar met hun bitcoin ETF voorstel en zou eigenlijk aankomende 15 januari een antwoord mogen verwachten. Dat is nu dus uitgesteld tot zeker 16 maart. Bij goedkeuring bij de eerste deadline zou het de eerste spot bitcoin ETF op de Amerikaanse markt zijn geweest. Anderen kunnen nu mogelijk met die primeur aan de haal gaan, volgens de gegeven van ETF.com zijn er ruim 20 aanvragen nog in afwachting van een uitspraak.

Nederlander loopt bitcoin miljoenen mis, ‘onbetaalbare herinnering’
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Kritiek op de SEC

De SEC kan overigens rekenen op genoeg kritiek, wat betreft hun beslissingen. Ten eerste is een uitstel niks nieuws. De beslissingen over de aanvragen van bijvoorbeeld Grayscale en Bitwise zijn ook al opgeschoven, naar respectievelijk 6 februari en 1 februari.

Daarnaast heeft Grayscale zich recent nog fel geuit over de acties van de SEC. Zo noemen ze de afkeuring van een bitcoin ETF van VanEck ‘onacceptabel’, nadat deze in eerste instantie wel was goedgekeurd. Advocaten David Polk & Wardwell noemen de beslissing van de Securities and Exchange Commission ‘willekeurig en wispelturig’. 

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie