Ivo Melchers Ivo Melchers
19/10/2023 20:28 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/10/2023 15:46

”Bitcoin ETF vóór einde van het jaar”, aldus bekende miljardair

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
''Bitcoin ETF vóór einde van het jaar'', aldus bekende miljardair

Foto: Stuart Monk/Shutterstock

Het optimisme omtrent de komst van een bitcoin (BTC) spot Exchange Traded Fund (ETF) staat momenteel op een hoogtepunt. Al sinds 2013 zijn er aanvragen ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en een doorbraak zou een grote stap zijn in de adoptie van bitcoin. Miljardair Mike Novogratz denkt dat we vóór het einde van het jaar de champagne kunnen ontkurken.

Is bitcoin klaar om te stijgen? Unieke koersindicator zegt ja
Is bitcoin klaar om te stijgen? Unieke koersindicator zegt ja

BTC beursfonds in 2023

Novogratz is een prominent figuur in het crypto-landschap. Hij is de oprichter en tevens CEO van Galaxy Digital Holdings, een bedrijf dat zich toelegt op blockchain- en crypto-investeringen. In een recent interview met het Amerikaanse CNBC deelde hij zijn optimistische verwachting:

‘’Wij denken dat een bitcoin ETF dit jaar, in 2023, zal worden goedgekeurd. Alle aanwijzingen lijken in de juiste richting te wijzen. Er is een enorme druk om iets rationeels te doen. Het Amerikaanse publiek verlangt hiernaar.’’

Een bitcoin spot ETF biedt een veilige en gereguleerde manier om blootstelling te verkrijgen tot bitcoin. Institutionele investeerders kunnen via een dergelijk beursfonds veel gemakkelijker profiteren van het opwaartse potentieel van de bitcoin koers. De meesten mogen namelijk niet direct in bitcoin investeren.

Galaxy Digital is een van de vele grootmachten die momenteel een poging wagen om een spot-ETF op de Amerikaanse markt te krijgen. Samen met vermogensbeheerder Invesco mengde het zich, zoals veel anderen, vlak na BlackRock in de race.

Winst Grayscale bitcoin ETF rechtszaak

Een cruciale factor die de baas van Galaxy Digital benadrukte als een game-changer zijn de recente ontwikkelingen binnen de rechtszaak tussen crypto-vermogensbeheerder Grayscale en de SEC. Grayscale sleepte in juni 2022 namelijk de toezichthouder voor de rechter nadat de poging om haar Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) om te zetten tot een spot-ETF werd afgekeurd.

Eind augustus oordeelde de rechtbank dat de SEC opnieuw de aanvraag moet beoordelen. De beslissing om bitcoin futures ETF’s wel goed te keuren en de conversie van Grayscale tegen te houden wordt door de rechters als willekeurig beschouwd.

Recentelijk verstreek teven de deadline voor de SEC om in hoger beroep te gaan tegen deze uitspraak. Volgens Novogratz hebben deze ontwikkelingen een aanzienlijke impact gehad op het regelgevingslandschap en de weg vrijgemaakt voor een mogelijke goedkeuring.

Novogratz onthulde verder dat het voortdurende dialoog tussen Galaxy Digital, Invesco en de SEC bemoedigend was, wijzend op een mogelijke goedkeuring.

Advertentie

Crypto Insiders is genomineerd!

Het zal je niet ontgaan zijn, we hebben een volledig nieuwe website, met een sterke focus op jou; de lezer. Vlak na de lancering hoorden we dat we genomineerd zijn voor een publieksprijs.
Het betekent veel voor ons als jullie even op ons stemmen, stemmen duurt een minuut – we beloven dat het het waard zal zijn. Stemmen doe je hier!

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie