Ivo Melchers Ivo Melchers
27/01/2024 18:19 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/01/2024 20:38

Bitcoin ETF’s brengen mainstream adoptie, aldus Coinbase topmannen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin ETF’s brengen mainstream adoptie, aldus Coinbase topmannen

Foto: Sharaf Maksumov/Shutterstock

Jaren heeft de markt erop moeten wachten, maar sinds deze maand zijn bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) verhandelbaar op Amerikaanse beurzen. Velen beschouwen de beursfondsen als ware game-changers voor de institutionele adoptie.

Twee executives van Coinbase Institutional beamen dit en zijn van mening dat de komst de deuren heeft geopend voor crypto om een breder publiek te bereiken.

Bitcoin transactiekosten halen Ethereum in, redding voor miners?
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

‘’Crypto kan mainstream worden’’

The Block sprak in een interview met Brett Tejpaul, hoofd van Coinbase Institutional, en Greg Tusar, hoofd van institutionele producten, over de langverwachte introductie van bitcoin spot ETF’s.

De twee topmannen ontvangen de beursfondsen met open armen en beschouwen de komst als het volgende hoofdstuk van de assetklasse.

“Ik denk dat het meest interessante aspect, dat een beetje verloren lijkt te gaan door de wens om aandachttrekkende koppen te hebben, is dat het de eerste keer is dat crypto mainstream kan worden,” vertelde Tejpaul.

Bitcoin spot ETF’s bieden zowel institutionele als particuliere investeerders een eenvoudige en veilige manier om in bitcoin te investeren.

Tusar voegde eraan toe dat hij verwacht dat deze producten veel activa zullen verzamelen, maar dat dit niet van de ene op de andere dag zal gebeuren. In plaats daarvan kan het maanden en zelfs jaren duren.

Advertentie

Rol van Coinbase bij bitcoin ETF’s

Bij het leeuwendeel van de gelanceerde bitcoin ETF’s neemt Coinbase de rol van custodian op zich. Dit impliceert dat Coinbase de verantwoordelijkheid draagt voor het bewaren van de bitcoins die fungeren als onderpand voor de fondsen.

Volgens de twee executives is de lancering operationeel gezien vlekkeloos verlopen. Er ging echter wel veel werk aan vooraf. Tejpaul zei het volgende hierover:

‘’Je kunt de hoeveelheid inspanning en tijd die zowel Coinbase als alle klanten in de dagen en weken voorafgaand aan de lancering stopten om ervoor te zorgen dat alles soepel verliep aan beide zijden, niet onderschatten, niet alleen voor Coinbase zelf, maar ook voor iedereen die samenwerkte, inclusief market makers, dienstverleners, enzovoort.”

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie