Erik Juffermans Erik Juffermans
11/01/2024 13:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/01/2024 11:48

Bitcoin ETF’s goedgekeurd – wat gaat de BTC koers zo doen?

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto-markt leeft op: Bitcoin SV en deze koersen stijgen keihard

Foto: Things/Shutterstock

De kogel is eindelijk door de kerk; de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft meerdere bitcoin (BTC) ETF’s goedgekeurd. Het zat er al aan te komen maar dat het nu zwart op wit staat is voor een groot deel van de crypto sector een ware verlossing. 

De volgende grote vraag is wat er de komende tijd met de BTC koers zal gebeuren. Wordt het een “sell the news” evenement, of zal de koers proberen nieuwe hoogtes te doorbreken.

Bitcoin en ethereum handelscontracten verpletteren historische records
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Een bitcoin dip niet uitgesloten

Met alle ETF hype proberen cryptohandelaren van alle volatiliteit gebruik te maken. Met name hefboomproducten zijn in trek. Op korte termijn is de kans groot dat de markt deze long- en shortposities zal proberen te liquideren. Hierdoor zouden forse prijsschommelingen op korte termijn zeker geen verrassing zijn.

Vooralsnog lijken alle ogen op korte termijn in ieder geval gericht op het cruciale niveau rond $48.500. Deze zonde fungeerde tijdens de vorige cyclus al als steun- en weerstandsniveau en lijkt ook ditmaal een groot obstakel te zijn. Ook is dit niveau het 0.618 Fibonacci-level. In voorgaande cycli vormde dit Fibonacci-level altijd de zogenaamde “mid-cycle top”. Deze cyclus opnieuw?

Een stijging naar dit niveau en wellicht een korte avance richting de $50.000, en misschien zelfs iets hierboven, behoort zeker tot de mogelijkheden. Op de midden termijn moeten we echter voorzichtig zijn. Het prijsniveau van $48.500 is en blijft een cruciaal obstakel, en ondanks de goedkeuring van de bitcoin ETF’s kunnen we niet aannemen dat het ditmaal anders zal zijn.

Langere termijn is bullish

Op langere termijn is de goedkeuring van de bitcoin ETF’s uiteraard gigantisch nieuws en zal dit leiden tot een stortvloed aan nieuw kapitaal. Kortom; lange termijn ziet er geweldig uit, maar de weg naar nieuwe historische hoogtes zal niet zonder problemen zijn. Op moment van schrijven is de BTC koers $46.530.

Ondertussen doet ethereum (ETH) overigens hele goede zaken. ETH steeg namelijk sinds gisteren al met meer dan 10 procent. Is het na maanden van bitcoin-hype tijd voor ETH om de show te stelen? Bekijk hier de ethereum koers.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie