Erik Juffermans Erik Juffermans
01/03/2024 19:28 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/03/2024 16:28

Bitcoin ETF’s krijgen nóg groter publiek, vermogensgiganten stappen in

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin ETF's krijgen nóg groter publiek, vermogensgiganten stappen in

Foto: Northfoto/Shutterstock

De lancering van de Amerikaanse bitcoin spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) eerder dit kwartaal was een groot succes. Een totaal nieuwe groep investeerders heeft nu toegang tot bitcoin en elke dag stroomt er meer kapitaal de bitcoin beursfondsen in. Maar nog niet alle investeerders hebben toegang tot de ETF’s. Dit komt doordat sommige Amerikaanse vermogensbeheerders nog niet de bitcoin spot ETF producten aanbieden aan hun klanten. Hier komt echter snel verandering in.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Grote vermogensbeheerders gaan overstag

Een voorbeeld van een vermogensbeheerder die besloot om klanten geen toegang te geven tot de gloednieuwe ETF’s is Vanguard. Dit bleek echter geen beste keuze. Sinds deze keuze is de koers van BTC ontploft. Als gevolg van de blunder zag de (voormalig) CEO van Vanguard zich gedwongen terug te treden.

Andere vermogensbeheerders lijken te leren van de slipper van Vanguard. Deze week werd namelijk bekend dat twee andere grote vermogensbeheerders de knoop doorhakken en bitcoin spot ETF’s zullen toevoegen aan hun platformen.

Deze twee vermogensbeheerders zijn Bank of America’s Merrill Lynch en Wells Fargo. Bloomberg meldt dat klanten van deze twee financiële giganten vanaf nu ook kunnen investeren in de BTC beursfondsen. 

Volgens het Amerikaanse crypto nieuwsplatform Coindesk staat mogelijk ook Morgan Stanley, een andere gigant op Wall Street, op het punt om klanten toegang te geven tot de fondsen.

Bitcoin ETF’s blijven records doorbreken

Dat de bitcoin ETF’s in trek zijn moge duidelijk zijn. Maar de huidige populariteit en kapitaalexplosie is dus zonder de klanten van een aantal hele grote financiële spelers. Als de klanten van deze vermogensbeheerders ook toegang zullen krijgen tot de ETF’s zou dit tot een nieuwe golf aan vraag naar de ETF’s kunnen leiden.

Maar over populariteit hebben de uitgevers van de bitcoin ETF’s niets te klagen. Gisteren noteerde het bitcoin fonds van Blackrock, IBIT, een instroom van ruim 600 miljoen dollar. Dit was de hoogste instroom voor IBIT sinds de lancering van de ETF’s op 11 januari.

Ook het gezamenlijke handelsvolume van alle bitcoin ETF’s ging door het dak en kwam uit op 4,7 miljard dollar. IBIT nam hierbij met 1,9 miljard dollar een groot deel voor zijn rekening.

 

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie