Ivo Melchers Ivo Melchers
24/05/2024 15:35 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/05/2024 14:39

Bitcoin ETF’s zetten uitstekende reeks voort, ondanks koersval

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin ETF’s zetten uitstekende reeks voort, ondanks koersval

Foto: Alf Ribeiro/Shutterstock

De bitcoin (BTC) koers heeft het momenteel wat zwaar. In enkele dagen is de koers teruggezakt vanaf een piek van bijna $72.000 tot onder de $67.000. Desalniettemin blijven de in januari op de markt gebrachte spot bitcoin Exchange-Traded Funds (ETF’s) gewoon doorknallen. Gisteren groeiden de fondsen voor de negende dag op rij, en de kapitaalinstroom is bovendien niet misselijk.

Bitcoin halving lijkt grootste miner te dwingen om te verkopen
Bitcoin halving lijkt grootste miner te dwingen om te verkopen

Weer meer dan $100 miljoen naar BTC ETF’s

De BTC-fondsen laten zich niet zomaar uit het veld slaan, zo laat data van Farside Investors zien. Ondanks de bredere marktcorrectie hebben de fondsen gisteren namelijk voor de achtste handelsdag op rij meer dan $100 miljoen dollar binnenhehaald. Om precies te zijn kwam de netto-instroom uit op 107,9 miljoen dollar.

Het markeert alweer de negende achtereenvolgende positieve handelsdag voor de bitcoin ETF’s. Hiermee zijn de beursfondsen bezig aan een van hun sterkste periodes sinds de massa-lancering op 11 januari.

Slechts twee keer eerder hebben de fondsen betere reeksen neergezet. In maart, toen de BTC koers in volle bloei was en tot zijn all-time high van bijna 74.000 dollar steeg, zagen de fondsen tien groene handelsdagen achter elkaar. Vanaf eind januari hadden de fondsen zelfs een positieve reeks van maar liefst 16 handelsdagen beleefd.

Zoals gezegd heeft de bitcoin koers de afgelopen dagen enkele flinke tikken moeten incasseren. Dit is dan ook enigszins terug te zien bij de ETF-resultaten: vorige week lagen de instromen namelijk een stuk hoger op honderden miljoenen per dag.

BlackRock’s IBIT-fonds was gisteren, zoals het meestal is, de best presterende bitcoin ETF met een netto-instroom van 89 miljoen dollar. Fidelity verwelkomde 19,1 miljoen dollar en neemt hiermee de tweede plek in beslag.

Grayscale zag gisteren voor de tweede achtereenvolgende dag haar GBTC-fonds krimpen; met 13,7 miljoen dollar om precies te zijn. Op woensdag verloor het fonds ook al 16,1 miljoen dollar, waarmee er een einde werd gemaakt aan de veelbelovende reeks van vijf handelsdagen zonder kapitaaluitstroom.

Advertentie

Ethereum gaat bitcoin achterna met ETF

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat ethereum (ETH) bitcoin achterna zal gaan met zijn eigen Amerikaanse spot ETF’s. Acht ETF-uitgevers ontvingen gisteren namelijk goedkeuring voor hun respectievelijke 19b-4 aanvragen vanuit de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Wanneer de fondsen hun intrede tot de beurzen zullen maken is echter nog onduidelijk. Om daadwerkelijk gelanceerd te worden zullen eerst tevens de S-1 formulieren groen licht moeten ontvangen vanuit de toezichthouder. Dit zou nog weken tot in het ergste geval maanden kunnen duren. Desalniettemin is de goedkeuring enorm groot nieuws voor ethereum en de algehele crypto-industrie.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Advertentie