Nick de Jong Nick de Jong
17/05/2024 20:11 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/05/2024 16:12

Bitcoin-ETF’s zien voor vierde dag op rij netto-instroom

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin fonds ziet grootste inflow in een jaar na stijgende BTC koers

Foto: LoCrew/Shutterstock

Begin dit jaar lanceerde de spot bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETF’s). Na een wervelend begin, waarin veel kapitaal richting de ETF’s stroomde, stokte dit rondom de bitcoin halving. Nu een maand later lijkt het erop dat de instroom zich weer herstelt.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Aanhoudende instroom bitcoin ETF’s

Uit de meest recente data van de website SoSoValue blijkt namelijk, dat men voor de vierde dag op rij een netto-instroom van kapitaal naar de bitcoin ETF’s heeft kunnen registreren. In totaal stroomde er netto bedrag van 257,34 miljoen dollar naar de verschillende fondsen.

Het één na grootste fonds, BlackRock’s IBIT, zag het meeste kapitaal binnenstromen. Zij konden maar liefst 94 miljoen dollar bijschrijven aan nieuw kapitaal. In de afgelopen drie weken stroomde er vrijwel niets naar het bitcoin ETF-product. Naast BlackRock stroomde er ook nog 67 miljoen dollar naar het Fidelity’s FBTC fonds en 62 miljoen dollar naar de bitcoin ETF’s van Ark Invest en 21Shares.

Waar de bitcoin ETF van Grayscale sinds de lancering meestal grote uitstroom van kapitalen noteerden, kon het gisteren spreken van een positieve instroom. Aan het einde van de dag stopte hun netto-instroom op 4,64 miljoen dollar.

De bitcoin ETF van Valkerie wist ook een positieve instroom in de dubbele cijfers te registreren. Zo’n 18,5 miljoen dollar kon worden toegevoegd aan het totale kapitaal. Overige fondsen als die van Bitwise, Franklin Templeton, Invesco en Galaxy Digital hadden ook een positieve instroom, maar deze bleef steken op enkele miljoenen dollars.

Advertentie

Veel grote investeerders in eerste kwartaal 2024

De positieve netto-instroom van de afgelopen dagen is een vervolg op de vele bedrijven die publiceerden dat zij in het eerste kwartaal van dit jaar investeringen hadden gedaan in de bitcoin ETF’s. Door wetgeving in de Verenigde Staten zijn bedrijven verplicht op een zogenaamde 13F publicatie uit te voeren, waarin zij specifieke investeringen openbaar moeten maken.

Uit de publicaties bleek dat IBIT maar liefst 414 verschillende grote investeerders ontving in het eerste kwartaal. Volgens Bloomberg analist Eric Balchunas is dit een zeer uitzonderlijk hoog aantal.

Op dit moment is Millennium Management de grootste investeerder in bitcoin ETF’s. Hun totale investering van 1,94 miljard dollar is verdeeld over vijf verschillende ETF’s. Ook de Amerikaanse bank Morgan Stanley bezat aan het einde van het eerste kwartaal voor 270 miljoen dollar aan bitcoin ETF’s. Een opvallende naam in het rijtje is de Amerikaanse staat Wisconsin. Voor maar liefst 163 miljoen dollar investeerde zij in de bitcoin ETF van BlackRock en Grayscale.

In totaal bezitten de bitcoin ETF’s in de Verenigde Staten nu een totaal kapitaal van 12,4 miljard dollar. 

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Nick de Jong

In 2021 kwam ik voor het eerst in aanraking met cryptocurrencies. Na een lange periode van inlezen, besloot ik zelf aan de slag te gaan met de eerste investeringen.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Advertentie