Roy van Krieken Roy van Krieken
16/05/2024 19:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/05/2024 16:27

Honderden bedrijven investeren miljarden in Bitcoin ETF’s

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

De interesse van institutionele beleggers in spot bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETF’s) blijft groeien, zo blijkt uit recente gegevens van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Meer dan 600 bedrijven hebben aanzienlijke investeringen in deze fondsen openbaar gemaakt, met een gezamenlijke waarde van meerdere miljarden dollars

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Grote spelers in bitcoin ETF’s

Millennium Management is momenteel de grootste investeerder in bitcoin ETF’s met een indrukwekkende investering van $1,9 miljard. Deze investering is verdeeld over meerdere fondsen, waaronder BlackRock’s iShares Bitcoin Trust (IBIT) en Fidelity’s Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC). Andere prominente spelers zijn JPMorgan, Morgan Stanley, Wells Fargo en UBS, die allemaal aanzienlijke bedragen in verschillende bitcoin ETF’s hebben geïnvesteerd, dat meldt Cointelegraph.

Een andere opvallende investeerder is Schonfeld Strategic Advisors, een hedgefonds met $13 miljard aan beheerd vermogen. Het fonds heeft $479 miljoen geïnvesteerd in spot bitcoin ETF’s, waarvan $248 miljoen in BlackRock’s ETF en $231,8 miljoen in Fidelity’s fonds. Boothbay Fund Management en Pine Ridge Advisers behoren ook tot de grote investeerders, met respectievelijk $377 miljoen en $205,8 miljoen aan investeringen in deze fondsen.

Advertentie

De aantrekkingskracht van bitcoin ETF’s

De groeiende investeringen in bitcoin ETF’s laten de toenemende interesse van institutionele beleggers in cryptocurrencies duidelijk zien. Sinds de lancering van spot bitcoin ETF’s in januari van dit jaar, was de vraag in de eerste drie maanden enorm. Hoewel de instroom de afgelopen weken is afgenomen, blijven honderden financiële instellingen aanzienlijke bedragen investeren..

Ondanks de recente afname in instroom blijven bitcoin ETF’s een populaire keuze voor institutionele beleggers. Het vermogen om eenvoudig en gereguleerd te investeren in bitcoin zonder direct de cryptocurrency zelf te hoeven kopen, maakt deze fondsen aantrekkelijk. Dit kan een belangrijke rol spelen in de verdere adoptie van bitcoin in de traditionele financiële sector.

De recente investeringen van meer dan 600 bedrijven in bitcoin ETF’s onderstrepen de groeiende interesse van institutionele beleggers in deze fondsen. Met een totale waarde van $3,5 miljard aan investeringen is het duidelijk dat bitcoin ETF’s een belangrijke rol spelen in de adoptie van cryptocurrencies door de traditionele financiële sector. Een grote institutionele interesse in BTC is goed voor cryptobeleggers, want het zijn juist deze instituties met diepe zakken.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Advertentie