Roy van Krieken Roy van Krieken
16/05/2024 19:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/05/2024 16:27

Honderden bedrijven investeren miljarden in Bitcoin ETF’s

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

De interesse van institutionele beleggers in spot bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETF’s) blijft groeien, zo blijkt uit recente gegevens van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Meer dan 600 bedrijven hebben aanzienlijke investeringen in deze fondsen openbaar gemaakt, met een gezamenlijke waarde van meerdere miljarden dollars

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Grote spelers in bitcoin ETF’s

Millennium Management is momenteel de grootste investeerder in bitcoin ETF’s met een indrukwekkende investering van $1,9 miljard. Deze investering is verdeeld over meerdere fondsen, waaronder BlackRock’s iShares Bitcoin Trust (IBIT) en Fidelity’s Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC). Andere prominente spelers zijn JPMorgan, Morgan Stanley, Wells Fargo en UBS, die allemaal aanzienlijke bedragen in verschillende bitcoin ETF’s hebben geïnvesteerd, dat meldt Cointelegraph.

Een andere opvallende investeerder is Schonfeld Strategic Advisors, een hedgefonds met $13 miljard aan beheerd vermogen. Het fonds heeft $479 miljoen geïnvesteerd in spot bitcoin ETF’s, waarvan $248 miljoen in BlackRock’s ETF en $231,8 miljoen in Fidelity’s fonds. Boothbay Fund Management en Pine Ridge Advisers behoren ook tot de grote investeerders, met respectievelijk $377 miljoen en $205,8 miljoen aan investeringen in deze fondsen.

Advertentie

De aantrekkingskracht van bitcoin ETF’s

De groeiende investeringen in bitcoin ETF’s laten de toenemende interesse van institutionele beleggers in cryptocurrencies duidelijk zien. Sinds de lancering van spot bitcoin ETF’s in januari van dit jaar, was de vraag in de eerste drie maanden enorm. Hoewel de instroom de afgelopen weken is afgenomen, blijven honderden financiële instellingen aanzienlijke bedragen investeren..

Ondanks de recente afname in instroom blijven bitcoin ETF’s een populaire keuze voor institutionele beleggers. Het vermogen om eenvoudig en gereguleerd te investeren in bitcoin zonder direct de cryptocurrency zelf te hoeven kopen, maakt deze fondsen aantrekkelijk. Dit kan een belangrijke rol spelen in de verdere adoptie van bitcoin in de traditionele financiële sector.

De recente investeringen van meer dan 600 bedrijven in bitcoin ETF’s onderstrepen de groeiende interesse van institutionele beleggers in deze fondsen. Met een totale waarde van $3,5 miljard aan investeringen is het duidelijk dat bitcoin ETF’s een belangrijke rol spelen in de adoptie van cryptocurrencies door de traditionele financiële sector. Een grote institutionele interesse in BTC is goed voor cryptobeleggers, want het zijn juist deze instituties met diepe zakken.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie