Kevin Schijven Kevin Schijven
17/08/2021 08:46 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/08/2021 08:46

Bitcoin, ethereum, cardano en XRP koersen zakken iets, polkadot, terra en solana blijven flink stijgen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin, ethereum, cardano en XRP koersen zakken iets, polkadot, terra en solana blijven flink stijgen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De recente rally in de cryptocurrency markt is wat aan het afkoelen en veel koersen kleuren vandaag lichtjes rood. Ondanks dat de markt iets krimpt, zijn alsnog een aantal crypto nog wel bezig met een flinke rally, waardoor de totale marktkapitalisatie vooralsnog boven $2 biljoen blijft.

Bitcoin schiet omhoog: marktsentiment slaat ‘extreme hebzucht’ uit
Bitcoin schiet omhoog: marktsentiment slaat 'extreme hebzucht' uit

Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC) kon gisteren toch nog geen nieuwe higher low vestigen en zakte weer terug naar $46.000. De BTC koers herstelde even naar $46.500 maar dipte vervolgens naar $45.500. Bitcoin maakte toen even een poging omhoog en kwam weer even bij $46.500, maar de koers weet vooralsnog geen support te vinden. Vooralsnog blijft bitcoin rond deze $46.000 schommelen, maar de koers begint er minder stabiel uit te zien en een test van de $50.000 lijkt langzamerhand steeds verder weg te liggen. Wellicht dat de koers hier support vindt en de rally kan hervatten, maar een correctie eerst terug naar $44.000 of wellicht zelfs $41.500 zou geen grote verassing zijn. Doordat een aantal altcoins wel flink stijgen vandaag, zakt de dominantie van bitcoin terug naar 42%.

Advertentie

Altcoins

Ethereum (ETH) volgt over het algemeen nog steeds bitcoin. Ook ether is op zoek naar support tussen $3.150 en $3.200, maar lijkt deze ook nog niet te vinden. Dat betekent dat de koers wellicht eerst terug naar $3.000 corrigeert, maar mocht ether toch nu verder stijgen dan ligt er behoorlijk wat weerstand rond $3.300

Cardano (ADA) zakt na zijn behoorlijke rally vandaag iets harder terug omlaag. De ADA koers dipte afgelopen nacht helemaal naar $2,04, maakte toen een flinke bounce terug naar $2,14 en vervolgens weer terug naar $2,06. Ripple (XRP) corrigeert zelfs nog harder naar beneden. De XRP koers dipte van $1,31 naar $1,16, een daling van 11% in 24 uur. Beide koersen staan alsnog 60% in de plus ten opzichte van twee weken geleden.

Toch staan twee koersen uit de top 10 alsnog dik in de plus vandaag. Polkadot (DOT) bereikte vanochtend een prijs van $27,09 na een stijging van meer dan 10%. Solana, die nu op nummer 10 staat na een enorme rally, blijft hard stijgen. De SOL koers staat vandaag weer 20% in de plus en vestigde zojuist een nieuwe all-time high (ATH) van $74,08. SOL staat 120% in de plus ten opzichte van twee weken geleden.

Ook terra (LUNA), nu de zestiende grootse crypto op de markt, blijft alsmaar stijgen. De LUNA koers staat vandaag 21% in de plus en bereikte zojuist een ATH van $26,20. LUNA staat bijna 300% in de plus deze maand. de hardste stijger is vandaag audius (AUDIO) die met maar liefst 100% afgelopen nacht omhoog steeg naar $3,90.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie