Kevin Schijven Kevin Schijven
24/05/2021 08:19 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/05/2021 08:19

Bitcoin, Ethereum & Cardano koersen herstellen weer enigzins, maar welke crypto herstellen het snelst?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin, Ethereum & Cardano koersen herstellen weer enigzins, maar welke crypto herstellen het snelst

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het zag er gisteren weer somber uit op de cryptocurrency markt na fear, uncertainty & doubt (FUD) uit China. De totale marktkapitalisatie viel gisterenavond helemaal naar $1,3 biljoen terug. Veel koersen stonden meer dan 20% in de min, maar in de avond begon de markt weer langzamerhand te herstellen. Dat zette afgelopen nacht voort en vanochtend beginnen de koersen weer steeds sneller te stijgen. De totale marktkapitalisatie staat inmiddels weer op $1,55 biljoen.

Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC) daalde gisteren met 18% en kwam gisterenavond onder $31.400 uit. Daarmee stond de koers 45% onder de waarde die het nog op 12 mei had, kort voordat Elon Musk twitterde dat Tesla geen bitcoin meer accepteert. Sinds het dieptepunt van gisterenavond is de bitcoin koers weer met 16% gestegen en maakte vanochtend zelfs weer een sprongetje omhoog en tikte $36.650 aan. Dat werd voor nu afgewezen maar met een toenemend handelsvolume is de verwachting dat de koers elk moment hier doorheen breekt.

Ethereum (ETH)

Ethereum (ETH) daalde gisteren zelfs met 25% en zakte helemaal terug naar $1.750, het laagst sinds eind maart en bijna 60% onder de all-time high (ATH) die ether nog op deze 12 mei vestigde. Na dit dieptepunt volgde gelijk een stuiter omhoog en de ether koers bereikte zojuist weer $2.250 na een stijging van 28%.

Cardano (ADA)

Cardano (ADA) maakt een vergelijkbare beweging. De ADA koers was in eerste instantie minder gevoelig voor de Elon Musk tweet en bleef nog tot 16 mei doorstijgen naar een all-time high (ATH) van $2,45. Gisterenavond kwam de koers uit op $1,08 na een daling van 29% op de zondag en 56% sinds het record. Afgelopen nacht steeg de koers met 35% omhoog en staat nu op $1,46.

Grootste stijgers en dalers

Daarnaast zien we enkele koersen nog veel sterker herstellen. Stellar lumens (XLM) staat maar liefst 57% in de plus sinds de low van $0,28 gisterenavond en komt nu op $0,44 uit. Fantom (FTM) herstelt met 63% sinds het laagtepunt van gisterenavond naar $0,31. Harmony (ONE) stijgt met 72% van $0,58 naar $0,1 en Helium (HNT) stijgt zelfs met 75% van $8,56 naar $15.

Veel decentralized finance (DeFi) koersen hadden gisteren een behoorlijke klap ontvangen, maar Maker (MKR) herstelt met bijna 89% van $1,865 naar $3,525. De grootste winnaar afgelopen nacht is toch weer Polygon (MATIC) die met 91% herstelt van $0,77 naar $1,47. Toch is dat nog 44% onder de ATH van $2,62 die op 18 mei werd bereikt.

Niet alles ziet er rooskleurig vanochtend uit. Sommige koersen daalden gisteren zo hard dat ondanks hun herstel afgelopen nacht, ze alsnog dik in het rood staan, waaronder Nexo (NEXO), SafeMoon (SAFEMOON), Klaytn (KLAY), AMP (AMP) en Terra (LUNA), maar wellicht staan deze ook op het punt om te gaan stijgen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie