Kevin Schijven Kevin Schijven
05/04/2022 14:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/04/2022 14:14

Bitcoin, ethereum, solana fondsen zien weer forse instroom

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin, ethereum, solana fondsen zien weer forse instroom

Foto: tmpr/Shutterstock

Cryptocurrency investeringsproducten zagen voor de tweede week op rij weer een flinke instroom. Crypto-fondsen ontvingen een netto instroom afgelopen week van maar liefst $180 miljoen. Dat blijkt uit een nieuw rapport van CoinShares, gepubliceerd op 4 april.

Vorige week meldde CoinShares dat crypto-fondsen de week daarvoor een netto instroom zagen van $193 miljoen, het hoogst in maanden. CoinShares meldt in het nieuwe rapport dat het bedrijf dit bijgesteld heeft naar zelfs $244 miljoen.

Deze $180 miljoen is dus een afname ten opzichte van de $244 miljoen, maar alsnog een zeer positief teken van het marksentiment. Echter is deze instroom alsnog ver onder het niveau van het eerste kwartaal van 2021.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin, Ethereum, Solana, Cardano

De netto instroom naar bitcoin (BTC) investeringsproducten nam afgelopen week flink toe en kwam op maar liefst $144,4 miljoen uit. Dat betekent dat ondertussen maar liefst $350 miljoen dit jaar naar bitcoin fondsen is gestroomd. Dat is echter alsnog erg laag vergeleken met de $3 miljard in dezelfde periode vorig jaar.

Ethereum (ETH) fondsen zagen ook een toename en kwam afgelopen week op $22,9 miljoen uit. Solana (SOL) fondsen zagen een week eerder een recordbedrag van minstens $87 miljoen, maar zakte afgelopen week naar $8,2 miljoen. Toch is solana daarmee de derde best presterende crypto dit jaar onder institutionele fondsen met een totale instroom van $103 miljoen.

De instroom naar cardano (ADA) fondsen komt weer op $1,8 miljoen uit, hetzelfde als vorige week. De totale instroom dit jaar naar ADA fondsen komt nu op $8 miljoen uit.

Advertentie

99% naar Europese crypto fondsen

Opvallend is dat maar liefst 99% van de totale netto instroom naar Europese crypto-fondsen ging. Amerikaanse fondsen zagen maar een netto instroom van $1,7 miljoen. Dat heeft wellicht te maken met de Canadese Purpose bitcoin exchange-traded fund (ETF), of beursgenoteerd fonds, waar afgelopen week $43 miljoen uitstroomde.

In totaal is volgens CoinShares nu $501 miljoen dit jaar in crypto-fondsen gestroomd. Daardoor komt het totale assets under management (AUM), of active onder beheer, weer op $61 miljard uit, het hoogst sinds begin dit jaar.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie