Erik Juffermans Erik Juffermans
12/02/2024 13:07 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/02/2024 12:19

Bitcoin fans opgetogen na opmerkelijke Super Bowl verschijningen

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin fans opgetogen na opmerkelijke Super Bowl verschijningen

Foto: APN Photography/Shutterstock

Gisternacht vond de jaarlijkse Super Bowl plaats. Dit is de finale van het Amerikaanse American Football seizoen. Zoals altijd waren de celebrities weer aanwezig en ook crypto maakte een verschijning. Ditmaal met president Joe Biden en Twitter-oprichter Jack Dorsey in de hoofdrollen.

Crypto ontbijt: Bitcoin, Ethereum, en Solana zetten nieuwe marktrecords
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Support Biden crypto?!

De Kansas City Chiefs wonnen de wedstrijd in de extra tijd met 25-22 van de San Francisco 49’ers. Zonder twijfel een zeer spannende editie van de Super Bowl. Maar na de wedstrijd verscheen er plotseling een foto van president Biden op social media met de befaamde Bitcoin (BTC) laser ogen. 

Hoewel vele Bitcoin fans dachten dat de social media post daadwerkelijk verwees naar bitcoin, steekt het allemaal iets anders in elkaar. Het haakt namelijk in op de zogenaamde ‘Dark Brandon’ meme die al een tijdje te ronde gaat in de Verenigde Staten. 

Een kleine uitleg. Het vriendje van pop zangeres Taylor Swift is Travis Kelce, speler van de Chiefs. Volgens de meme-conspiracy theorie zou de president de wedstrijd hebben beïnvloed zodat Taylor Swift openlijk Joe Biden zou supporten. 

De post haakt hierop in met de ‘duivelse’ rode ogen. Boven de post staat “Just like we drew it up”, iets in de trant van “precies zoals we gepland hadden”. De post heeft dus niks met bitcoin te maken. Het was enkel een poging van het social media team van Biden om hem cool en hip voor de dag te laten komen. Notabene is de Biden administratie overwegend anti-crypto

Crypto fans waren er wel snel bij om te reageren op de post. Zo noemt WhalePanda het “een volledig nieuw niveau van culturele appropriatie”.

Jack Dorsey draagt bitcoin T-shirt

Gelukkig was er nog wel een concretere en positievere verwijzing naar crypto aanwezig bij de wedstrijd. Zo droeg de oprichter van Twitter, Jack Dorsey, een T-shirt met daarop “Satoshi”. Satoshi verwijst uiteraard naar Satoshi Nakamoto, de befaamde oprichter van het Bitcoin netwerk. 

Dorsey is al jaren een uitgesproken voorstander van Bitcoin. Dat uitgerekend Dorsey met een Satoshi T-shirt in het openbaar verschijnt is dus geen verrassing. Hij zat overigens naast het koppel Beyoncé en rapper Jay-Z. Dorsey en de rapper opereren samen een Bitcoin fonds. Met dit fonds financieren ze crypto lessen voor kansarme mensen in India en Afrikaanse landen.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie