Ivo Melchers Ivo Melchers
05/08/2023 08:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/08/2023 08:00

Bitcoin fans waarderen social media post Joe Biden

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Joe Biden deelt onbedoeld bitcoin meme

Foto: lev radin/Shutterstock

De Democratische partij met Joe Biden aan het hoofd verovert op het gebied van crypto weinig harten bij Amerikaanse investeerders. De Biden administratie wordt door crypto-enthousiastelingen veelal bekritiseerd vanwege haar negatieve houding ten aanzien van digitale activa. In een nieuwe post op Twitter, dat nu officieel ‘X’ heet, maakt de president van de Verenigde Staten echter onbedoeld reclame voor bitcoin (BTC).

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Biden voegt zich bij BTC meme

Op 3 augustus tweette Biden: ‘’een kopje Joe smaakte nooit beter’’, samen met een video waarin hij zelf koffie dronk uit een mok. De video van negen seconden is een advertentie voor zijn ‘dark roast mug’, als onderdeel van zijn nieuwe herverkiezingscampagne.

Nu is de link met bitcoin in eerste instantie niet direct zichtbaar, maar echte Bitcoin-puristen zullen bij het zien van de video al snel een relatie met de cryptocurrency kunnen leggen.

De koffiemok toont het gezicht van de huidige president met gloeiende rode laserogen. Deze laserogen zijn sinds de vorige bullmarkt uitgegroeid tot een populair onderdeel van de Bitcoin community. In 2021 veranderden Bitcoiners massaal hun profielfoto op social media naar foto’s van zichzelf met laserstralen op hun hoofd. Het idee achter de meme is erg simpel: je past je profielfoto aan als je van mening bent dat de bitcoin koers de magische grens van 100.000 dollar zal bereiken.

Inmiddels weten we allemaal dat de koersvoorspelling een grote mislukking is gebleken, aangezien de koers niet verder is gekomen dan 69.000 dollar. Desondanks waren destijds veel grote namen onderdeel van de beweging, waaronder Tom Brady, Paris Hilton en Elon Musk.

Misverstand

De post van Biden is dan ook overspoeld met reacties vanuit de cryptogemeenschap. Crypto fans reageerden massaal opgetogen en geamuseerd op het detail in de video. Het mag echter duidelijk zijn dat de huidige president de laserogen niet heeft toegevoegd vanwege zijn bullish verwachtingen voor bitcoin.

De reacties vanuit de bitcoin gemeenschap hebben over het algemeen vanzelfsprekend een cynische ondertoon. Er wordt volop gegrapt dat Biden nu een zogeheten ‘Bitcoin-maxi’ is, oftewel onderdeel van de harde kern van Bitcoin-verdedigers.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Advertentie