Ivo Melchers Ivo Melchers
05/08/2023 08:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/08/2023 08:00

Bitcoin fans waarderen social media post Joe Biden

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Joe Biden deelt onbedoeld bitcoin meme

Foto: lev radin/Shutterstock

De Democratische partij met Joe Biden aan het hoofd verovert op het gebied van crypto weinig harten bij Amerikaanse investeerders. De Biden administratie wordt door crypto-enthousiastelingen veelal bekritiseerd vanwege haar negatieve houding ten aanzien van digitale activa. In een nieuwe post op Twitter, dat nu officieel ‘X’ heet, maakt de president van de Verenigde Staten echter onbedoeld reclame voor bitcoin (BTC).

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Biden voegt zich bij BTC meme

Op 3 augustus tweette Biden: ‘’een kopje Joe smaakte nooit beter’’, samen met een video waarin hij zelf koffie dronk uit een mok. De video van negen seconden is een advertentie voor zijn ‘dark roast mug’, als onderdeel van zijn nieuwe herverkiezingscampagne.

Nu is de link met bitcoin in eerste instantie niet direct zichtbaar, maar echte Bitcoin-puristen zullen bij het zien van de video al snel een relatie met de cryptocurrency kunnen leggen.

De koffiemok toont het gezicht van de huidige president met gloeiende rode laserogen. Deze laserogen zijn sinds de vorige bullmarkt uitgegroeid tot een populair onderdeel van de Bitcoin community. In 2021 veranderden Bitcoiners massaal hun profielfoto op social media naar foto’s van zichzelf met laserstralen op hun hoofd. Het idee achter de meme is erg simpel: je past je profielfoto aan als je van mening bent dat de bitcoin koers de magische grens van 100.000 dollar zal bereiken.

Inmiddels weten we allemaal dat de koersvoorspelling een grote mislukking is gebleken, aangezien de koers niet verder is gekomen dan 69.000 dollar. Desondanks waren destijds veel grote namen onderdeel van de beweging, waaronder Tom Brady, Paris Hilton en Elon Musk.

Misverstand

De post van Biden is dan ook overspoeld met reacties vanuit de cryptogemeenschap. Crypto fans reageerden massaal opgetogen en geamuseerd op het detail in de video. Het mag echter duidelijk zijn dat de huidige president de laserogen niet heeft toegevoegd vanwege zijn bullish verwachtingen voor bitcoin.

De reacties vanuit de bitcoin gemeenschap hebben over het algemeen vanzelfsprekend een cynische ondertoon. Er wordt volop gegrapt dat Biden nu een zogeheten ‘Bitcoin-maxi’ is, oftewel onderdeel van de harde kern van Bitcoin-verdedigers.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement