Kevin Schijven Kevin Schijven
21/03/2023 09:06 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/03/2023 09:06

Bitcoin fear & greed index bereikt hoogste punt sinds all-time high

Nieuws
Bitcoin fear & greed index bereikt hoogste punt sinds all-time high

Foto: SergeiShimanovich/Shutterstock

Bitcoin (BTC) kwam zondag voor het eerst sinds juni 2022 weer boven $28.000 uit. Het lukte gisteren echter niet om langs $28.500 te komen en vanochtend vroeg lijkt de koers ook grip op $28.000 te verliezen. De koers dipte zojuist naar $27.500, maar lijkt hier nu een kleine stuiter te maken en komt op het moment van schrijven uit op $27.740 Binance en €25.850 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 2,1% in de min. Het handelsvolume daalde in de afgelopen 24 uur met 15%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $538 miljard en de dominantie op 46,5%. De Fear & Greed Index komt uit op 68 (Greed).

Zijn de Hongkongse bitcoin en ethereum ETF’s groot nieuws?

Hoogste fear & greed index sinds BTC all-time high

Dat is overigens het hoogst dat de fear & greed index staat sinds de bitcoin all-time high van $69.000 uit november 2021. Dit lijkt het resultaat te zijn van het veranderde sentiment in de markt, mogelijk veroorzaakt door de bankencrisis.

Advertentie

Hoogste bitcoin handelsvolume sinds FTX crash

We zien daarom het handelsvolume ook het hoogste niveau bereiken sinds de FTX crash, meldt analysebedrijf Kaiko. Deze neemt vandaag echter wel weer iets af.

Goed nieuws: Ethereum krijgt eigen ETF na goedkeuring in Hongkong

Retail BTC handelaren blijven accumuleren

Het lijkt erop dat het vooralsnog voornamelijk ‘kleinere’ handelaren zijn die BTC accumuleren. Analist Will Clemente meldt op basis van Glassnode data dat het aantal investeerders met minder dan 10 BTC in bezit fors blijft stijgen.

Door Donald Trump gelanceerde NFT’s crashen tijdens rechtszaak

Bitcoin fondsen blijven leeglopen

Institutionele investeerders blijven echter nog steeds weg. Volgens het nieuwe wekelijkse rapport van Coin Shares stroomde weer een flink bedrag uit bitcoin fondsen afgelopen week, namelijk zo’n $113 miljoen.

Dat is nu al de zesde week op rij dat bitcoin beleggingsproducten een uitstroom zien. Het is wel een afname ten opzichte van de week daarvoor toen nog een recordbedrag van $255 miljoen wegstroomde.

Shiba inu (SHIB) in ‘golden pocket’: ideaal moment voor trendomslag

Whale support rond $25.000?

Ondanks het groeiende positieve sentiment, zien we steeds meer analisten waarschuwen voor een mogelijke retracement of pullback. Volgens Whale Map ligt de volgende support rond $24.600 aangezien daar een cluster ligt waar whales inkochten.

https://twitter.com/whale_map/status/1637782789721571333

Nu direct crypto kopen en ruilen via Ledger door nieuwe samenwerking

Morgen spannend met FOMC

Momenteel zijn de financiële markten in afwachting van de volgende Federal Open Market Committee (FOMC). De meeting begint vandaag en morgen krijgen we te horen wat de Federal Reserve beslist qua rente: een verhoging van 0,25%, 0,5% of wellicht een pauze.

Ethereum adviseur eist megabedrag van $9,6 miljard in zaak tegen VS

Onze analisten maken gebruik van Bybit

De crypto-markt is volatiel en verandert voortdurend. Daarom maken onze analisten gebruik van Bybit om te profiteren van zowel stijgende als dalende koersen. Bovendien kun je via Bybit succesvolle handelaren volgen en van hun strategieën leren. Door je via deze link aan te melden, kun je profiteren van leuke prijzen en aanbiedingen, terwijl je tegelijkertijd ons platform steunt. Na een eerste storting van $100 ontvang je bijvoorbeeld al een cadeau van $20!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie