Roy van Krieken Roy van Krieken
14/11/2023 18:29 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/11/2023 12:15

Bitcoin fonds ziet korting krimpen: kans of waarschuwing?

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin-GBTC-Grayscale-fonds-BTC

Foto: Shutterstock/vinnstock

Het Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) is een beleggingsproduct dat het gemakkelijker maakt voor gewone beleggers om in bitcoin (BTC) te investeren. In plaats van direct bitcoin aan te kopen bij een exchange, koop je aandelen in dit fonds en dat fonds investeert vervolgens in bitcoin. Dit is vooral handig voor diegenen die de complexiteit van directe crypto-investeringen willen vermijden.

Nu komt het leuke gedeelte: GBTC wordt momenteel met korting verhandeld. Dit betekent dat je het fonds koopt voor een lagere prijs dan de werkelijke waarde van de bitcoin die het vertegenwoordigt, al lijkt het er wel op dat deze korting afneemt.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

De opwinding rond Bitcoin ETF’s

Aan het einde van 2022 stond de korting op GBTC op een dieptepunt van maar liefst 48%. Dat betekende dat de relatieve waarde van GBTC dus 48% lager lag dan de prijs van bitcoin zelf. Destijds was het sentiment een stuk slechter dan nu, en daarom is de GBTC korting gedaald tot 11,90%

Dit is naar alle waarschijnlijkheid een direct gevolg van het groeiende optimisme rond de potentiële goedkeuring van een Bitcoin spot ETF. Een dergelijke ontwikkeling zou een aardverschuiving betekenen in de cryptowereld. Een Bitcoin ETF zou namelijk als een gewoon aandeel verhandeld kunnen worden op grote beurzen, waardoor bitcoin toegankelijker wordt voor het grote publiek. Dit idee alleen al zorgt voor veel opwinding onder beleggers en crypto-enthousiastelingen.

Dit enthousiasme heeft de bitcoin koers flink omhooggeduwd, tot boven de $37.000. Dat is het hoogste niveau in anderhalf jaar. Deze prijsstijging, samen met de krimpende korting op GBTC, illustreert het vertrouwen van investeerders in de nabije goedkeuring van een Bitcoin ETF. Dit is niet alleen een potentiële game-changer voor Bitcoin, maar voor de hele cryptomarkt.

De toekomst van BTC

Deze spannende ontwikkelingen kunnen leiden tot een bredere acceptatie van bitcoin in de financiële wereld. Een Bitcoin ETF zou het voor traditionele investeerders veel gemakkelijker maken om in bitcoin te stappen, wat zou kunnen leiden tot een golf van nieuw kapitaal in de cryptomarkt.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement