Roy van Krieken Roy van Krieken
16/12/2023 14:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/12/2023 12:08

Bitcoin gaat ‘maand des oordeels’ tegemoet in 2024

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin-BTC-2024-ETF-januari-

Foto: Shutterstock/Chinnapong

Januari 2024 lijkt een maand te gaan worden van beslissende momenten. Met de recente juridische overwinning van Grayscale Investments tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en de aanstaande deadlines voor verschillende spot bitcoin (BTC) ETF’s, staan we mogelijk aan de vooravond van een significante verandering.

Het venster voor spot bitcoin ETF goedkeuringen

In een recente aflevering van de podcast ‘The Scoop’ benadrukte James Seyffart, ETF-onderzoeksanalist bij Bloomberg Intelligence, de kansrijkheid van spot bitcoin ETF goedkeuringen in januari. Hij acht de kans dat ETF’s goedgekeurd gaan worden op zo’n 90%. Seyffart gaf verder aan dat de periode tussen 5 en 10 januari cruciaal is. Inmiddels hebben 12 firma’s een aanvraag voor een post bitcoin ETF ingediend bij de SEC. De verwachting is dat de SEC een reeks goedkeuringen zal aankondigen, om zo geen enkel bedrijf een voordeel te geven.

De juridische triomf van Grayscale Investments in augustus is een katalysator geweest in deze ontwikkeling, stelt Seyffart. Door een rechtszaak te winnen voor het omzetten van hun Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) product naar een spot bitcoin ETF, heeft Grayscale een precedent geschapen dat de SEC in een lastige positie plaatst.

Seyffart benadrukt dat de SEC, onder leiding van voorzitter Gary Gensler, zich bewust moet zijn van de beperkingen in hun handelen na de uitspraak van de rechter, die eerdere redenen voor afwijzing van ETF’s verwierp. Dit kan een belangrijk moment betekenen voor de toekomstige richting van crypto regulering en acceptatie.

Ether staat er anders voor

Terwijl de spot bitcoin ETF’s op het punt staan om goedkeuring te ontvangen, is de situatie voor ethereum (ETH) volgens Seyffart aanzienlijk anders. Hij beschrijft ETH als een “volledig ander dier” binnen het ETF-landschap. Hij stelt dat hij wel kan snappen dat de SEC zijn twijfels heeft bij het goedkeuren van spot Ethereum ETF’s, in tegenstelling tot bitcoin ETF’s. Seyffart stelt echter wel dat de SEC als het ware ether al geaccepteerd als ‘commodity’ en verwacht dat vroeg of laat ook Ethereum ETF’s op de markt zullen komen, al zal dit nog niet in januari 2024 zijn.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie