Roy van Krieken Roy van Krieken
02/02/2024 22:02 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/02/2024 18:47

Bitcoin gaat niet meer verder dalen volgens Coinbase

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/fizkes

Na een tijd waarin we vooral aan het dalen waren, merken analisten van Coinbase op dat de neerwaartse druk op de prijs van bitcoin (BTC) en de bredere crypto markt begint te verminderen. Deze verandering zou kunnen leiden tot een veel betere handelsomgeving in de komende weken, een signaal dat beleggers en traders nauwlettend in de gaten zullen houden.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Technische signalen wijzen op verbetering

Volgens het wekelijkse marktrapport van Coinbase zijn er bepaalde technische factoren die tot nu toe een neerwaartse druk op de cryptomarkt uitoefenden aan het afzwakken. Een belangrijke ontwikkeling die veel van de neerwaartse druk heeft weggenomen is de voltooiing van de verkoop van de aanzienlijke hoeveelheid GBTC-aandelen door de failliete boedel van FTX. Deze verkoop heeft bijgedragen aan het verminderen van de verkoopdruk op bitcoin, want er werden honderden miljoenen aan GBTC-aandelen verkocht.

Het rapport benadrukt ook een toename in netto instroom naar Amerikaanse spot bitcoin ETF’s, met een gemiddelde van meer dan $200 miljoen per dag in de afgelopen week. Dit duidt op een hernieuwde interesse en vertrouwen van beleggers in bitcoin, met een totale netto instroom van $1,46 miljard sinds 11 januari. Dergelijke bewegingen suggereren dat macro-economische factoren een steeds belangrijkere rol gaan spelen voor de prestaties van digitale activa.

Advertentie

Vooruitzicht op renteverlagingen – effect op BTC?

Interessant is tevens de recente aankondiging van de Amerikaanse Federal Reserve, die suggereert dat de monetaire versoepeling waarschijnlijk op 1 mei zal beginnen, met een mogelijke beëindiging van het afbouwen van de balans in juni. Deze ontwikkeling in combinatie met de aanhoudende veerkracht van de Amerikaanse economie verhoogt de kans op een ‘zachte landing’ na de recente reeks renteverhogingen door de Fed. De Coinbase-analisten zien dit als een positief teken voor bitcoin en andere tokens in het tweede kwartaal van 2024.

Met de afname van de neerwaartse druk en de mogelijke samenloop van een renteverlaging met de bitcoin halving, staan de sterren gunstig voor een opwaartse beweging in de prijs van bitcoin en andere digitale tokens. De komende maanden beloven interessant te worden voor beleggers in de crypto markt, met mogelijk een keerpunt dat de weg vrijmaakt voor aanzienlijke groei.

Win crypto met de gratis crypto-quiz

Crypto Insiders organiseert een crypto-quiz over januari. De quiz start vandaag, 2 februari, om 13:00. Win 4 miljoen Shiba Inu, 30 XRP of een van de andere prijzen. Volg ons op Instagram en doe vanaf 13:00 mee met de crypto quiz!

Meedoen!

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie