Max Max
09/04/2024 20:01 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/04/2024 18:56

‘Bitcoin halving ook zeer positief voor aandeelhouders’

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
'Bitcoin halving ook zeer positief voor aandeelhouders'

Foto: viewimage/Shutterstock

Amerikaanse crypto-gerelateerde aandelen zoals MicroStrategy beginnen de week positief nadat bitcoin (BTC) voor het eerst sinds medio maart door de $72.000 steeg nu de bitcoin halving voor de deur staat rond 20 april.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

De bitcoin halving staat voor de deur, analisten positief

In de aanloop van de bitcoin halving later deze maand zullen de crypto-gerelateerde aandelen van bijvoorbeeld MicroStrategy (MSTR) blijven stijgen, aldus analisten van Benchmark zoals Mark Palmer. Dat schrijft CoinDesk op basis van een rapport.

Palmer wordt op dit moment gezien als de positiefste analist, na de rally van afgelopen maandag van bitcoin heeft de analist zijn prijsverwachting bijgesteld van $990 naar $1.875. Hij heeft nu officieel de hoogste verwachting neergezet van de vijf analisten die zijn ondervraagd door CoinDesk.

“Onze nieuwe prijsverwachting voor de aandelen van MSTR is gebaseerd op de veronderstelling dat de prijs van bitcoin tegen eind 2025 $150.000 zal bereiken”, schreef Palmer in een brief aan zijn klanten.

De waarde van MicroStrategy correleert sterk met die van bitcoin. Het bedrijf bezit namelijk een gigantische hoeveelheid BTC.

Crypto gerelateerde aandelen doen het goed op dit moment

In de marktopening op maandag steeg het aandeel (MSTR) met 5,8%, geholpen door een stijging van de bitcoin prijs met 3,4% naar $71.791.

Coinbase (COIN), de enige in de VS opererende cryptobeurs, steeg met 4,9% in de pre-markthandel, MicroStrategy, de grootste bitcoinbezitter van alle Amerikaanse beursgenoteerde bedrijven, steeg met 10%.

Het bitcoin exchange-traded fund van BlackRock, steeg ongeveer 6,5%. De CoinDesk 20 Index, een maatstaf voor de bredere cryptomarkt, steeg met 3,1% in 24 uur.

Advertentie

Van softwarebedrijf naar Bitcoin maxi

Palmer zei dat hij gelooft dat MicroStrategy zal kapitaalinjecties zal blijven uitvoeren en elke mogelijkheid zal pakken om geld uit zijn softwarebedrijf te halen om bitcoin in te slaan. Palmer schat dat het bedrijf tegen het einde van 2025 ongeveer 298.246 bitcoins bezit.

Palmer gelooft dus dat de aandeelhouders flink kunnen profiteren van de aanstaande bitcoin halving, die naar verwachting eind april zal plaatsvinden. Vooral ook vanwege nieuwe boekhoudstandaarden die bedrijven in staat stellen hun crypto-bezittingen op de balans bij te stellen aan de hand van de huidige waarderingen.

Crypto Ontbijt: Hedera crasht -30% na nieuws, Bitcoin ETF’s vallen tegen
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

MicroStrategy bijna 1-op-1 met bitcoin

De correlatie tussen de aandelen van MicroStrategy en bitcoin is tot nu toe dit jaar 0,96, terwijl een waarde van 1,00 zou betekenen dat ze 1-op-1 zouden zijn. Ondertussen is de correlatie tussen de aandelen van MicroStrategy en de SPDR S&P Software and Services ETF XSW, waarvan MicroStrategy een component is, 0,53.

MicroStrategy-aandelen zijn dit jaar tot en met vrijdag met 140,9% gestegen, terwijl de software-ETF met 1,1% is gestegen, bitcoin met 71% is gestegen en de S&P 500-index SPX met 9,3% is gestegen.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie