Roy van Krieken Roy van Krieken
23/02/2024 20:27 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/02/2024 17:26

Bitcoin halving over 55 dagen: crypto houders in spanning

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Anutr Yossundara

De crypto wereld staat op het punt om een van de meest ingrijpende gebeurtenissen te beleven: de volgende bitcoin (BTC) halving. Met nog slechts 55 dagen te gaan, markeert deze gebeurtenis een cruciaal keerpunt voor het Bitcoin netwerk en de miners: het belooft namelijk de beloning voor miners te halveren van 6.25 naar 3.125 BTC. De impact op de koers van BTC kan gigantisch zijn.

Ervaren hoe het is om zelf bitcoins te maken? Aan het einde van het artikel beschrijven we hoe je eenvoudig zelf kunt beginnen met het genereren van bitcoins.

Het effect van de halving op bitcoin

Dit mechanisme van halvings, ingebouwd in het hart van bitcoin, vermindert periodiek (ongeveer elke 4 jaar) het aanbod van nieuwe munten. Een eigenschap die BTC niet alleen schaarser maakt, maar ook in schril contrast stelt met fiat-valuta’s. Deze ingebouwde schaarste heeft in het verleden geleid tot significante prijsstijgingen rond de halving-periodes, hoewel de toekomst geen garanties biedt, roept het wel vragen op over de mogelijke marktreacties deze keer.

Kijkend naar het verleden heeft elke halving een opmerkelijke impact gehad op de prijs van bitcoin. Deze cyclische gebeurtenissen trekken speculaties aan van analisten en investeerders, met voorspellingen die reiken tot de sterren zoals een mogelijke stijging naar $100.000 of zelfs een astronomische $1.000.000. Echter, de werkelijke uitkomst blijft onzeker.

Bitcoin mining: een toegankelijke toekomst?

De bitcoin halving staat symbool voor de unieke en schaarse aard van bitcoin. Terwijl we de mogelijk grote impact op de markt afwachten, biedt deze periode in aanloop naar de volgende halving een unieke kans om deel te nemen aan het minen van bitcoin. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het zelf genereren van bitcoins is nu mogelijk het perfecte moment om te beginnen. Met een speciale actie van het Nederlandse Rollman Mining kun je eenvoudig en voordelig je reis in de wereld van bitcoin mining starten. Een avontuur dat niet alleen inzicht geeft in de werking van blockchain-technologie, maar ook de mogelijkheid biedt om te profiteren van de toekomstige waardestijgingen van bitcoin en een passief inkomen te verdienen.

Rollman Mining maakt het mogelijk voor iedereen om vanuit huis te beginnen met het minen van bitcoin, zonder dat daarvoor diepgaande kennis of een dikke portemonnee nodig is. Als bonus biedt Rollman Mining in samenwerking met Crypto Insiders een korting van 500 euro op je eerste aankoop, waardoor de drempel om te beginnen met minen nog lager wordt.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie