Roy van Krieken Roy van Krieken
23/02/2024 20:27 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/02/2024 17:26

Bitcoin halving over 55 dagen: crypto houders in spanning

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Anutr Yossundara

De crypto wereld staat op het punt om een van de meest ingrijpende gebeurtenissen te beleven: de volgende bitcoin (BTC) halving. Met nog slechts 55 dagen te gaan, markeert deze gebeurtenis een cruciaal keerpunt voor het Bitcoin netwerk en de miners: het belooft namelijk de beloning voor miners te halveren van 6.25 naar 3.125 BTC. De impact op de koers van BTC kan gigantisch zijn.

Ervaren hoe het is om zelf bitcoins te maken? Aan het einde van het artikel beschrijven we hoe je eenvoudig zelf kunt beginnen met het genereren van bitcoins.

Het effect van de halving op bitcoin

Dit mechanisme van halvings, ingebouwd in het hart van bitcoin, vermindert periodiek (ongeveer elke 4 jaar) het aanbod van nieuwe munten. Een eigenschap die BTC niet alleen schaarser maakt, maar ook in schril contrast stelt met fiat-valuta’s. Deze ingebouwde schaarste heeft in het verleden geleid tot significante prijsstijgingen rond de halving-periodes, hoewel de toekomst geen garanties biedt, roept het wel vragen op over de mogelijke marktreacties deze keer.

Kijkend naar het verleden heeft elke halving een opmerkelijke impact gehad op de prijs van bitcoin. Deze cyclische gebeurtenissen trekken speculaties aan van analisten en investeerders, met voorspellingen die reiken tot de sterren zoals een mogelijke stijging naar $100.000 of zelfs een astronomische $1.000.000. Echter, de werkelijke uitkomst blijft onzeker.

Bitcoin mining: een toegankelijke toekomst?

De bitcoin halving staat symbool voor de unieke en schaarse aard van bitcoin. Terwijl we de mogelijk grote impact op de markt afwachten, biedt deze periode in aanloop naar de volgende halving een unieke kans om deel te nemen aan het minen van bitcoin. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het zelf genereren van bitcoins is nu mogelijk het perfecte moment om te beginnen. Met een speciale actie van het Nederlandse Rollman Mining kun je eenvoudig en voordelig je reis in de wereld van bitcoin mining starten. Een avontuur dat niet alleen inzicht geeft in de werking van blockchain-technologie, maar ook de mogelijkheid biedt om te profiteren van de toekomstige waardestijgingen van bitcoin en een passief inkomen te verdienen.

Rollman Mining maakt het mogelijk voor iedereen om vanuit huis te beginnen met het minen van bitcoin, zonder dat daarvoor diepgaande kennis of een dikke portemonnee nodig is. Als bonus biedt Rollman Mining in samenwerking met Crypto Insiders een korting van 500 euro op je eerste aankoop, waardoor de drempel om te beginnen met minen nog lager wordt.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Advertentie