Simon Bosch Simon Bosch
21/01/2023 19:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/01/2023 19:30

Bitcoin-haters en whales zijn het niet eens: BTC verkopen of niet?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
La cotización de BTC rumbo al mejor rendimiento desde Octubre de 2021

Foto: sweet_tomato/Shutterstock

Bitcoin (BTC) zit de afgelopen dagen in een stijgende trend. Maar het kan vriezen en het kan dooien, en in een gezonde markt is niet iedereen het altijd met elkaar eens. Jim Cramer en Peter Schiff doen hun zegje over de recente prijsstijgingen. Maar bitcoin-whales laten vaak sporen achter, en zij concluderen iets anders.

De anticipatie stijgt: Nog maar 28 dagen tot de Bitcoin halving
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Peter Schiff en Jim Cramer: verkopen!

Peter Schiff staat al jaren bekend als een enorme bitcoin-scepticus. In zijn ogen is het helemaal geen digitaal goud, maar gewoon een bubbel. Van de Amerikaanse dollar is hij ook geen fan; in plaats daarvan roept hij mensen op om goud te kopen.

Jim Cramer heeft een iets andere houding – één die soms nog wel eens wisselt. Zo vond hij begin vorig jaar nog dat bitcoin (BTC) de bodem had bereikt, maar afgelopen zomer vond hij dat de markt geen enkele intrinsieke waarde heeft. Hij verklaart zelf vaak het tegenovergestelde van wat er uiteindelijk gebeurt. Hierdoor vind je op Twitter de Inverse Cramer ETF, en sommige handelaren halen hun winst door exact het tegenovergestelde te doen van wat Cramer doet.

Peter Schiff kreeg van één van zijn volgers de opmerking dat Jim Cramer denkt dat crypto gaat dalen – Schiff reageerde dat Cramer zo nu en dan wel degelijk iets bij het rechte eind heeft. Beide zijn dus nog steeds sceptisch. In het geval van Schiff was dat afgelopen jaar behoorlijk lucratief, Cramers situatie is wederom bedenkelijk.

Advertentie

Whales kopen juist bij

Maar niet iedere investeerder doet wat Schiff en Cramer doen. Op het moment kopen grote bitcoin-investeerders juist bij. Volgens Lookintobitcoin zijn er sinds 5 januari juist 18 adressen bijgekomen met meer dan 100 BTC. Toch daalt het aantal adressen met meer dan 1.000 BTC.

Volgens Glassnode maken investeerders ook weer een klein beetje winst; sinds de bitcoin-prijs zo hard is gestegen de afgelopen dagen wordt 4,3 miljoen BTC gekenmerkt door een unrealized profit.

Ruim een week geleden schreven we dat sommige BTC-whales inderdaad weer aan het kopen waren. Dat zegt niet per definitie genoeg om zelf ook long te gaan, maar het mogelijk een teken van verbetering. Vorige week toonde on-chain data dat het Bitcoin-netwerk bijzonder stil was, wat leidde tot een gigantische short squeeze.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie