Simon Bosch Simon Bosch
31/07/2023 04:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/07/2023 04:00

Bitcoin heeft een hoog Ken-gehalte, vindt Barbie’s Margot Robbie

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin heeft een hoog Ken-gehalte, vindt Barbie's Margot Robbie

Foto: Kathy Hutchins / Shutterstock.com

Op 21 juli is de film Barbie in première gegaan. Het was meteen een enorm succes, geen enkele andere film werd dit jaar zoveel bezocht in het eerste weekend als Barbie. In een interview beschrijft Barbie-hoofdrolspeelster Margot Robbie hoe twee filmproducenten tussen de filmsets door het hadden over bitcoin (BTC). Het internet is verdeeld over wat ze hier precies mee bedoelt.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Barbie actrice positief of negatief over Bitcoiners?

In een interview met Fandago verklaart ze dat ze tussen de filmsets door haar man en filmproducent Tom Ackerley toevallig met televisieproducent David Heyman hoorde praten over bitcoin. Ze beschreef dit als kenmerkend voor ‘Ken’, Barbie’s compagnon met wie ze avonturen beleeft in de film.

Niet iedereen in de crypto-gemeenschap is het eens met elkaar over wat dit precies inhoudt. Ook Robbie zelf verklaart dat ‘lastig is om te definiëren wat een Ken inhoudt’, en ook dat ‘Ken energy’ positief kan zijn. “Het is niet iets dat je kunt definiëren, het is iets dat je voelt,” aldus Robbie.

In ieder geval ging de opmerking viraal binnen de crypto-wereld. MicroStrategy-topman Michael Saylor lijkt op Twitter te beamen dat hij het ermee eens, is, alhoewel hij er niet verder op in ging.

De bitcoin-bull Yugocana vraagt zich op Twitter af of de gemeenschap ‘mainstream’ is gegaan, en dus of het nu sociaal geaccepteerd is om ‘openlijk Bitcoiner’ te zijn.

Toch ziet niet iedereen het zo positief. De Bitcoiner Layah Heilpern – en nota bene de eerste vrouw in dit rijtje – verklaart dat Robbie Bitcoiners juist zwak en belachelijk vindt. “Dit was niet positief bedoeld,” aldus Heilpern. De Australische actrice is helaas niet verder ingegaan op de details.

Advertentie

Bitcoin koers staat muurvast

In ieder geval heeft de opmerking en de Barbie-film nog geen grote schokgolf veroorzaakt voor de bitcoin prijs. Deze staat namelijk nog altijd muurvast rond de 29.200 dollar of 26.500 euro. Sinds begin deze week is de koers maar een paar procent gedaald – in crypto-termen bijna niet noemenswaardig dus.

Gelukkig zijn er ook positieve signalen. Zo staan er momenteel veel stablecoins klaar op crypto exchanges om geïnvesteerd te worden. Dat suggereert wellicht dat we in een bullmarkt zitten en dat de koers nog verder kan stijgen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie