Kevin Schijven Kevin Schijven
27/02/2023 09:23 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/02/2023 09:23

Bitcoin herstelt van slechte week, maar analist vreest daling naar $22.000

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin herstelt van slechte week, maar analist vreest daling naar $22.000

Foto: Wit Olszewski/Shutterstock

Bitcoin (BTC) daalde kort voor het weekend onder $23.000 en dipte zaterdag zo diep als $22.700. Zondag begon bitcoin voorzichtig te herstellen en vond weer grip op de $23.200. Gisterenavond maakte bitcoin een flinke sprong en schoot naar een piek van $23.700, maar zakt tegen vanochtend terug naar $23.350 op Binance en €22.130 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 0,8% in de plus. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 14%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $451 miljard en de dominantie op 42,2%. De Fear & Greed Index komt uit op 50 (Neutral).

Bitcoin wallets met $1.000 blijven groeien in aantallen, zegt Fidelity
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin correctie naar $22.000?

Volgens een nieuwe analyse van Duo Nine moet bitcoin echter die $23.700, waar de koers gisterenavond piekte, breken om te voorkomen dat bitcoin dieper zakt. Volgens de analist zit de koers namelijk in een correctie richting $22.000.

Advertentie

Bitcoin mining difficulty stijgt naar nieuw record

Vrijdagnacht ging weer de zogenaamde bitcoin mining difficulty, of moeilijkheidsgraad, omhoog. Deze steeg met 9,95% naar een nieuw record van 43,05 T tegen een gemiddelde hash rate van 308,09 exahashes per seconde (EH/s).

Dat was iets minder hoog dan van te voren werd verwacht, maar daarmee wordt de druk op miners alsnog aanzienlijk verhoogd. Toch leidt dit nog niet ertoe dat miners hun reserves weer aan het verkopen zijn, zoals we vorig jaar zagen, meldt analist IT Tech:

Bitcoin koers klapt samen met de aandelen van Meta en Nvidia omlaag
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Slechte week, stijgende dollar en macro-data

Niet alleen bitcoin verloor in waarde afgelopen week, ook voor andere risicovolle assets was het een rode week. Het was voor hen zelfs de slechtste week van 2023. Bitcoin staat bijna 4% in de min ten opzichte van een week geleden.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Dat had enigszins te maken met de terugkerende kracht van de dollar. De koers van de Amerikaanse dollar index (DXY) kon afgelopen week flink stijgen, maar lijkt sinds het weekend tegen weerstand aan te lopen.

Qua macro-economische data zou het een rustigere week moeten worden. Toch krijgen we later vandaag nieuwe cijfers over de Amerikaanse huizenmarkt die het waard zijn om in de gaten te houden. Donderdag wordt het mogelijk spannender met nieuwe werkloosheidscijfers in de VS en Europa.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor een groot aantal cryptomunten direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie