Kevin Schijven Kevin Schijven
10/09/2021 08:32 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/09/2021 08:32

Bitcoin houdt stand, ethereum, cardano en meeste koersen zakken iets, maar deze crypto stijgen alsnog

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin houdt stand, ethereum, cardano en meeste koersen zakken iets, maar deze crypto stijgen alsnog

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De cryptocurrency markt zag er gisterenochtend, na de hevige correctie van 7 september, alweer mooi groen uit met veel altcoin koersen meer dan 20% in de plus. De totale marktkapitalisatie bleef in eerste instantie gisteren doorstijgen en bereikte in de avond een piek van $2,25 biljoen. Echter zijn veel koersen sindsdien toch weer omlaag aan het corrigeren en zakt de marktkapitalisatie naar $2,19 biljoen vanochtend. Ondanks dat de koersen goed standhouden na de correctie, blijft het sentiment vooralsnog een beetje huiverig:

Bitcoin voorraad El Salvador is hoger dan verwacht, onthult president
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin

Bitcoin (BTC) leek gisterenmiddag plotseling alweer uit te breken. De koers liep echter gelijk tegen te veel weerstand rond $47.000 aan. Bitcoin piekte gisterenavond tweemaal rond $47.350, maar zakte daarna terug naar ongeveer $46.500, dezelfde prijs waar bitcoin na al een paar dagen hangt. Bitcoin maakte afgelopen nacht nogmaals een poging om door 47.000 te breken, maar werd wederom afgewezen en is vanochtend terug naar $46.500 gezakt.

Op het moment van schrijven daalt bitcoin zelfs naar $46.350 en met een afnemend volume, lijkt de kans groot te zijn dat bitcoin nog wel langer in dit bereik kan blijven hangen. Dat is op zich geen verassing, de volatiliteit en volume nemen meestal sterk af na een flinke beweging zoals die op 7 september. Alhoewel de bitcoin prijs teruggezakt is naar 3 weken geleden, is dat alsnog hoger dan de drie maanden daarvoor. Vooralsnog ziet de on-chain data er zeer bullish uit voor de koers met miners en whales die accumuleren en BTC die uit cryptocurrency-exchanges stroomt. Desondanks zou eerst een verdere correctie omlaag voordat we weer een nieuwe poging naar $50.000 zien, ook geen verassing zijn. Vooralsnog hangt de koers (vlak) boven de 200-dagen moving average.

Advertentie

Altcoins

Ook ethereum (ETH) lijkt enigszins vast te zitten, maar heeft wellicht meer moeite dan bitcoin om hier stand te houden. De ether koers werd gisteren drie maal rond $3.555 afgewezen en is sindsdien teruggezakt naar $3.425. Datzelfde zien we bij cardano (ADA), al lijkt de ADA koers zelfs nog meer moeite te hebben om stand te houden. ADA kon gisteren niet door $2,62 komen en zakt vanochtend terug naar $2,49.

Solana (SOL) daalt een stuk harder dan de rest van de top 10 vandaag. De SOL koers had een enorme rally deze maand die gisteren nog leidde tot een nieuwe all-time high (ATH) $213,5. Sindsdien is SOL omlaag aan het corrigeren en de koers komt vanochtend op $184 uit, een daling van 13,6%. Toch blijft solana vooralsnog boven ripple (XRP) staan qua marktkapitalisatie. XRP maakte afgelopen nacht nog een flinke sprong omhoog, maar corrigeerde vervolgens onmiddellijk weer terug naar $1,10.

Fantom (FTM) en near (NEAR), de twee crypto die gisteren nog het hardst stegen, zijn afgelopen nacht het hardst gedaald. FTM staat 15% in de min vandaag, maar alsnog 90% in de plus deze week. Near is in de afgelopen 24 uur met 17% gedaald, maar staat alsnog 70% in de plus deze week.

Dan zien we toch nog een koers goed groen kleuren in de top 10 en dat is die van polkadot (DOT). DOT maakte gisterenavond al een sprongetje omhoog en afgelopen nacht nogmaals. DOT komt vanochtend op $31,56 uit na een stijging van 12,5%.

Ondanks dat de meeste crypto uit de top 100 rood kleuren vandaag, zit er toch nog een handjevol harde  stijgers tussen. Iota (MIOTA), arweave (AR), en cosmos (ATOM) staan alle drie zo’n 10% in de plus. Harmony (ONE) is in de afgelopen 24 uur met 20% gestegen en zelfs 50% in de afgelopen week. ICON (ICX) staat bijna 23% in de plus vanochtend en tezos (XTZ) zelfs 27%.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie