Kevin Schijven Kevin Schijven
04/07/2022 08:30 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/07/2022 08:30

Bitcoin houdt vast aan $19.000, maar wat is het worstcasescenario?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin cae a su nivel más bajo y alcanza los $24.000, ¿qué sigue?

Foto: ImageFlow/Shutterstock

Bitcoin (BTC) sloot onlangs een van zijn slechtste maanden en kwartalen ooit af. Bitcoin daalde met 37% in juni en zelfs met 56% in het tweede kwartaal van 2022. Ook afgelopen week sloot bitcoin wederom in het rood met een daling van bijna 11%. Desondanks lijkt de angst op de markt iets af te nemen:

Bitcoin koers kan komende maanden verdubbelen, suggereert indicator
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin koers blijft vlak boven $19.000 hangen

De bitcoin koers zakte afgelopen week met bijna 11% en kwam gisterenochtend vlak boven $19.000 uit. Vervolgens begon bitcoin weer iets te stijgen en schoot gisterenavond naar een piek van $19.550. Daar werd bitcoin echter afgewezen en corrigeerde onmiddellijk.

Bitcoin vond rond middennacht even support op $19.300, maar zakte daar enkele uren later doorheen en ook de $19.200 begaf het snel. Toch vond bitcoin vroeg vanochtend genoeg steun op de $19.100 en begon toen weer voorzichtig te stijgen.

Op het moment van schrijven komt bitcoin op $19.150 uit op Coinbase en €18.350 op Bitvavo. Daarmee komt de BTC koers op dezelfde prijs uit als 24 uur geleden.

Dat betekent dat bitcoin nu al meer dan twee weken lang vlak boven $19.000 consolideert. Het is belangrijk dat bitcoin snel de $19.500 en $20.000 herovert, anders wordt de kans groot dat we binnenkort weer de recente low rond $17.800 gaan opzoeken of mogelijker al dieper gaan.

Advertentie

Bodem proces kan maanden duren

Desondanks verwachten meerdere analisten dat we mogelijk een rebound rond de recente low kunnen verwachten. Dat gezegd hebbende, hadden andere analisten een sterke stuiter al eerder verwacht. Het toont aan dat het overgrote deel van de investeerders nog altijd zeer terughoudend blijft.

Er is dan ook veel vrees dat bitcoin nog altijd een lower low de komende maanden kan opzoeken. Investeerders wachten mogelijke betere macro omstandigheden af en een duidelijkere bevestiging van een trendommekeer. De stijgende inflatie zorgt er echter voor dat de Federal Reserve voorlopig aan zijn beleid vasthoudt waardoor een herstel wellicht nog lang uitlbijft.

Toch ziet analist Game of Trades al een bodem vormen op de S&P 500 grafiek, waar bitcoin al maanden een zeer hoge correlatie mee heeft. Dit kan echter een proces van maanden zijn voordat ook deze markt daadwerkelijk herstelt.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Worst case scenario voor bitcoin koers?

De onderstaande analisten beschrijven wat zij als een mogelijke ‘worstcasescenario’ zien voor bitcoin. Volgens ‘Washigorira’ kan bitcoin helemaal naar $10.000 vallen als de angst en paniek op de markt blijven toenemen. Vlak onder de $10.000 zou de sterkste support moeten liggen volgens de maandelijkse Ichimoku grafiek. Toch verwacht deze analist niet dat bitcoin door $14.000 zakt.

Analist Caleb Franzen meldt dat als de support tussen $10.400 en $12.500 niet standhoudt, dan zou bitcoin zelfs helemaal naar $6.300 kunnen vallen. Dat klinkt wellicht onvoorstelbaar, maar 3 maanden geleden had ook niemand verwacht dat bitcoin onder $20.000 duikt, zegt Franzen. Toch verwacht ook hij dat de koers niet zo diep zal gaan, maar hij vindt het belangrijk om met de allerslechtste scenario’s rekening te houden.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij diepgaandere bitcoin analyses ontvangen? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van bitcoin, maar ook andere crypto. Via Discord Premium kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie