Kevin Schijven Kevin Schijven
28/11/2021 10:52 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/11/2021 10:52

Bitcoin houdt vast aan support, maar morgen wordt cruciaal

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin houdt vast aan support, maar morgen wordt cruciaal

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het was een onstuimig eind van de week voor bitcoin (BTC). De cryptocurrency markt leek eerst nog van een eerdere dip te herstellen maar toen gooide het coronavirus weer roet in het eten. Op vrijdagochtend kwam nieuws naar buiten over een nieuwe nog besmettelijke variant van het virus dat opdook in Zuid-Afrika. Deze “Omicron” zorgde voor veel paniek op alle financiële markten, waaronder die van crypto. De markt verloor meer dan $300 miljard aan waarde en de bitcoin koers maakte een flinke duik.

De situatie doet enigszins denken aan de beruchte “black thursday” van maart 2020. Toen dook het coronavirus voor het eerst op in meerdere Westerse landen, die vervolgens lockdown maatregelen aankondigden. Ook dat zorgde toen voor veel paniek op alle markten waardoor de bitcoin koers hard kelderde.

Toch kon bitcoin destijds een stuk sneller herstellen dan de meeste andere markten. Gisteren leek het er heel even op dat dit weer het geval zou zijn, maar vandaag zakt de koers toch weer. Dat heeft misschien te maken met dat deze nieuwe virusvariant sneller in de rest van de wereld opduikt dan verwacht was en dat maakt investeerders wellicht huiverig.

Daarom kan morgen zeer cruciaal zijn voor bitcoin. Alle andere financiële markten zijn namelijk in het weekend gesloten, dus een eventuele tweede klap ligt misschien nog morgen op ons te wachten. Dat gezegd hebbende, presteert bitcoin al het hele jaar in het weekend niet erg sterk:

Bitcoin, goud en zilver krabbelen op na extreem volatiel oorlogsweekend
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin koers houdt voorlopig stand

De bitcoin koers begon deze week al gelijk met een flinke daling van $59.000 naar $56.000, maar wist daar enkele dagen stand te houden. De koers begon op woensdag zelfs weer iets te stijgen en kwam donderdagavond terug bij $59.000 uit. Het begon er langzamerhand veelbelovend uit te zien.

Toen kwam vrijdagochtend echter het nieuws naar buiten over de nieuwe variant van het coronavirus en dat zorgde voor veel paniek. Bitcoin maakte, net als de meeste financiële markten, een flinke duik. De koers zakte in enkele uren van $59.000 naar $54.000, een daling van zo’n 8,5%.

Bitcoin dipte een halve dag later zelfs nog niets lager en tikte toen even $53.500 aan. Desondanks lijkt de $54.000, waar momenteel ook de 100-dagen simple moving average (SMA) ligt, stand te houden. Bitcoin begon gisterenochtend zelfs weer iets te stijgen, maar de weerstand vlak boven $55.000 was nog te groot.

Gisterenavond maakte bitcoin toch weer een flinke duik van $55.150 naar $54.150. De koers maakte vervolgens ook gelijk weer een bounce terug naar $55.000, echter bleef bitcoin vervolgens toch steeds verder dalen. Afgelopen nacht kwam bitcoin wederom even onder $54.000 uit, maar is sindsdien hersteld naar $54.400.

Het gebied tussen $50.000 en $53.000 blijft belangrijk voor de bulls om stand te houden. Anders zien we wellicht een waterval van liquidaties en breekt bitcoin uit zijn opwaartse trend. Mocht bitcoin toch door $50.000 zakken, dan vinden we de 200-dagen exponential moving average (EMA) rond $49.750 en de 200-dagen SMA rond $46.000 en zijn dan wellicht belangrijke supportlevels.

Desondanks zijn door de positieve on-chain gegevens veel analisten nog zeer bullish over waar de bitcoin prijs de komende maanden heen zou kunnen schieten:

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie