Ivo Melchers Ivo Melchers
05/12/2023 21:07 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/12/2023 14:53

Bitcoin in historisch grote hoeveelheden gedumpt door investeerders

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin in historisch grote hoeveelheden gedumpt door investeerders

Foto: Alexandru Nika/Shutterstock

Bitcoin (BTC) is de afgelopen dagen hard gestegen tot prijzen die sinds halverwege april 2022 niet meer zijn gezien. Investeerders die de afgelopen maanden bitcoins hebben gekocht, genieten momenteel van mooie winsten. Het is inherent aan grote prijsstijgingen dat investeerders winst gaan nemen. Ditmaal wordt er echter net zoveel winst genomen als in november 2021, toen bitcoin zijn recordprijs behaalde.

Rich Dad Poor Dad-auteur hoopt op een nieuwe Bitcoin-crash
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Korte-termijn BTC-bezitters verkopen massaal

Bitcoin-analist James van Straten schreef gisteren op X dat korte termijn bitcoin-investeerders een enorme hoeveelheid munten op de markt hebben gedumpt. Op 4 december verstuurden deze groep bitcoin-bezitters voor 1,5 miljard dollar aan bitcoins naar crypto exchanges. In de periode van 1 t/m 4 december bedroeg het totaal 4,5 miljard dollar.

Bitcoin, of welke crypto dan ook, worden doorgaans richting exchanges gestuurd met als doel deze te verkopen. Een hoge instroom richting beurzen heeft normaliter een hoge verkoopdruk als gevolg.

Korte termijn bitcoin-bezitters worden door Glassnode geïdentificeerd als degenen die minder dan 155 dagen bitcoins in bezit hebben. Het zijn de nieuwkomers op de markt en degenen die eerder geneigd zijn te handelen als gevolg van marktvolatiliteit.

Van Straten schrijft in zijn bericht dat het huidige niveau van winstnemingen onder deze korte termijnbezitters opmerkelijk genoeg net zo hoog is als in november 2021, ofwel de piek van de vorige bullmarkt. Destijds bereikte bitcoin zijn all-time high van 69.000 dollar. Dit keer heeft bitcoin een jaarlijks hoogtepunt van ongeveer 42.400 dollar neergezet.

Advertentie

Bitcoin betreedt top 10 grootste activa

De prijsstijging heeft er ook voor gezorgd dat bitcoin zichzelf de tiende grootste wereldwijde activa mag noemen. De afgelopen dagen heeft de marktkapitalisatie van BTC de 800 miljard dollar gepasseerd. Als gevolg is Berkshire Hathaway, het investeringsbedrijf van Warren Buffett, ingehaald op de ranglijst.

Bitcoin hijgt momenteel in de hek van Meta, het moederbedrijf van onder andere Facebook. Met een marktkapitalisatie van 821,29 miljard dollar heeft BTC nog maar een klein zetje nodig om boven de 822,40 miljard dollar van Meta uit te komen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie