Kevin Schijven Kevin Schijven
30/01/2022 11:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/01/2022 11:20

Bitcoin in opwaartse trend, volgt deze week een short squeeze?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin in opwaartse trend, volgt deze week een short squeeze?

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) zat deze week eindelijk in een lichte opwaartse trend. De koers zat namelijk sinds de all-time high (ATH) van november in een neerwaartse trend, die de prijs afgelopen maandag helemaal naar $33.000 bracht.

Bitcoin lijkt langzamerhand support te vinden op een cruciaal niveau en het sentiment schuift steeds verder naar bullish. De angst neemt verder af, maar er is nog altijd veel onzekerheid omtrent macro-economische toestanden als het beleid van de Federal Reserve, de oplopende spanningen tussen Oekraïne en Rusland en nieuwe regulering voor crypto in de VS.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin maakt schijnbeweging

De bitcoin koers dipte vrijdag even naar $36.300 en maakte toen een aardige bounce richting $38.000. Bitcoin bleef gedurende nacht en gisterenochtend tegen deze grens aanduwen en kon gisterenmiddag er even doorheen breken. Kort daarna werd bitcoin echter afgewezen maar de koers vond vervolgens al support rond $37.500.

Bitcoin begon vervolgens langzamerhand weer te stijgen en toen de koers gisterenavond weer door $38.000 brak, maakte bitcoin even een flinke sprong naar $38.800. Analist Jan Wüstenfeld waarschuwde echter al dat de kans groot is dat in het weekend bitcoin een schijnbeweging maakt door het lage handelsvolume.

Vervolgens zakte bitcoin weer, maar de koers kon ditmaal support vinden rond $38.000. Vanochtend steeg bitcoin nog even naar $38.350, maar valt op het moment van schrijven terug naar die $38.000 op Binance en €34.000 op Bitvavo. Bitcoin staat 9% in de plus deze week, maar alsnog 17% in de min in 2022.

Advertentie

Analisten speculeren over mogelijke short squeeze

De analisten worden steeds hoopvoller dat bitcoin een bodem heeft bereikt en we langzaam een trendommekeer zullen zien. De on-chain gegevens lijken dat te ondersteunen. HODL’ers verkopen niet terwijl de whales BTC accumuleren.

Desondanks is er nog altijd een gebrek aan nieuwe vraag. Daar is wellicht nog een katalysator voor nodig die leidt tot FOMO en een short squeeze. De vorige dalingen gingen gepaard met long squeezes omdat de markt overleveraged was. Die omstandigheden zijn nu grotendeels omgedraaid. Toch bestaat de kans dat we eerst weer de recente lows gaan hertesten voordat dit afspeelt. De hoop is voor nu dat we het weekend afsluiten met een candle boven $38.000.

https://twitter.com/TheRealPlanC/status/1487475226304823300

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie