Roy van Krieken Roy van Krieken
22/04/2022 19:05 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/04/2022 19:05

Bitcoin investeerders hebben weinig financiële kennis, claimt centrale bank

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin investeerders hebben weinig financiële kennis, claimt centrale bank

Foto: Krakenimages.com/Shutterstock

De crypto industrie en bitcoin (BTC) worden overal ter wereld steeds populairder, zo ook in Canada. Volgens een onderzoek dat deze week werd gepubliceerd van de Canadese centrale bank, de Bank of Canada, blijkt echter dat een groot gedeelte van de bitcoin investeerders eigenlijk maar een heel beperkte financiële kennis heeft. Minder zelfs dan Canadezen die niet in bitcoin investeren.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bank of Canada onderzoek naar bitcoiners

In het onderzoek werden een aantal enquêtes afgenomen onder Canadese staatsburgers. Hieruit bleek dat zo’n 5% van de bevolking in Canada tussen 2018 en 2020 bitcoin in het bezit had. Dit waren volgens het onderzoek vooral jonge, hoogopgeleide mannen met weinig tot geen financiële kennis. Opmerkelijk is het feit dat het onderzoek stelt dat bitcoin investeerders minder financiële kennis hebben dan mensen die niet in bitcoin investeren. Zij scoren namelijk lager op vragen waar algemene financiële kennis wordt getoetst.

Daarnaast zijn Canadezen die wel hoog scoren op financiële kennis minder geneigd om te investeren in bitcoin, aldus het onderzoek van de Canadese centrale bank. 

“Canadezen die financieel onderlegd zijn, zijn vaker op de hoogte van bitcoin dan de gemiddelde Canadees, maar minder vaak in het bezit ervan,”

Ongeveer de helft van de personen die tussen 2018 en 2020 bitcoin in het bezit had, gaf aan dat zij op een bepaald moment de negatieve effecten van een bepaalde gebeurtenis hebben meegemaakt. Dit kunnen verschillende zaken zijn geweest zoals: een crash, opgelicht zijn of gehackt zijn. Dit laat volgens de centrale bank van Canada maar weer eens zien dat de crypto industrie vol gevaren zit.

BTC onderzoek verouderd?

Hoewel het onderzoek deze week werd gepubliceerd door een instantie met behoorlijk wat aanzien, zijn er wel vraagtekens te stellen bij de relevantie van het onderzoek vandaag de dag. De laatste enquête, die ten grondslag lagen aan het volledige onderzoek, werd namelijk afgenomen in november van 2020. 

Sindsdien is er gigantisch veel veranderd binnen de crypto industrie en rondom bitcoin. Destijds was de reusachtige rally bitcoin koers tot boven de $60.000 nog niet geweest en de institutionele adoptie en regulatoire omarming stond nog in de kinderschoenen. Het is niet ondenkbaar dat de resultaten van het onderzoek met meer recente enquêtes significant anders zullen zijn.

Advertentie

Fris je crypto kennis op met Crypto Insiders Premium

Wil jij meer leren over crypto, het handelen erin en alles daaromtrent? Word lid van Crypto Insiders Premium en kom in contact met analisten, crypto coaches en onze fanatieke behulpzame community! Kom de eerste 30 dagen gratis een kijkje nemen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie