Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
12/03/2024 21:32 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/03/2024 20:31

Bitcoin is ‘digitaal vastgoed’ volgens Michael Saylor, en geen valuta

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin is 'digitaal vastgoed' volgens Michael Saylor, en geen valuta

Foto: Andy Dean Photography/Shutterstock

Terwijl bitcoin (BTC) voorbij de $72.000 is geschoten, blijft Michael Saylor van MicroStrategy optimistisch. Hij benadrukt dat bitcoin minder als een valuta en meer als een “pand ter waarde van een miljard dollar in cyberspace” behandeld moet worden.

Met de vergelijking bedoeld Saylor dat investeerders de intentie moeten hebben het activum voor een erg lange tijd te bewaren. Hij moedigt mensen aan om ’s werelds grootste crypto te zien als digitaal vastgoed, in plaats van te proberen ermee dagelijkse aankopen te doen, zoals een kop koffie kopen met een fractie van een gebouw op Fifth Avenue.

Saylor deed de uitspraak op 11 maart tijdens een interview met CNBC. Daarin bekritiseerde hij ook de mensen die bitcoin nog altijd als een valuta zien. Volgens hem is de belangrijkste toepassing van de digitale munt het vermogen om kapitaal voor honderden jaren te bewaren.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

BTC meer waard dan goud

De bitcoin maximalist argumenteert verder dat de markt voor betaalmiddelen een waarde heeft van slechts 1 biljoen dollar, terwijl de markt voor het bewaren van waarde wordt geschat op 100 biljoen dollar. Dit geeft volgens Michael Saylor bitcoin een veel groter potentieel als bezit dan als betaalmiddel.

Verder voorspelt Saylor dat bitcoin goud zal overtreffen door diens inherente voordelen. Het zou beschikken over alle positieve eigenschappen van goud, maar dan zonder de nadelen. Hij prijst bitcoin als het meest erkende en vertrouwde investeringsmiddel ter wereld, dat ook ethisch is omdat er geen uitgevende instantie of controlerend bedrijf is.

Advertentie

MicroStrategy blijft fors investeren in bitcoin

De optimistische houding van Michael Saylor richting bitcoin is ook te zien in de monsterinvesteringen die zijn bedrijf MicroStrategy blijft uitvoeren. De Amerikaanse softwareleverancier heeft onlangs zijn bezit in de digitale munt significant vergroot met een investering van 800 miljoen dollar.

Het bedrag kwam neer op de aankoop van 12.000 BTC. Deze actie verhoogt het totale bezit van het bedrijf naar een indrukwekkende 205.000 BTC.

De investering werd gedaan tegen een gemiddelde prijs van 68,477 dollar per bitcoin, waarmee het totale investeringsbedrag van MicroStrategy in de munt op 6,91 miljard dollar komt, met een gemiddelde aankoopprijs van ongeveer 31,500 dollar per munt.

Al sinds 2020, toen MicroStrategy voor het eerst bitcoins kocht, is er geen enkel ander beursgenoteerd bedrijf met meer bitcoins op de balans dan MicroStrategy.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Advertentie