Kevin Schijven Kevin Schijven
09/12/2020 18:53 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/12/2020 18:53

Bitcoin is een bescherming tegen de dalende waarde van geld, zegt miljardair investeerder Ray Dalio

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin is een bescherming tegen de dalende waarde van geld, zegt miljardair investeerder Ray Dalio

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Miljardair Ray Dalio, oprichter van ’s werelds grootste hedgefonds Bridgewater Associates, wordt langzamerhand steeds positiever over bitcoin (BTC).
Dalio was onlangs nog zeer sceptisch over de cryptocurrency. Hij zei vorige maand dat het te volatiel is als oppotmiddel, niet bruikbaar is als betaalmiddel en dat overheden het gaan verbieden als het te groot wordt. Later gaf hij toe dat hij wellicht iets “mist.”
Dalio meldt op 8 december in een ‘Ask Me Anything’ (AMA) sessie op social-mediasite Reddit dat bitcoin bescherming kan bieden tegen de dalende waarde van fiatgeld en dat het goud kan complementeren als oppotmiddel.

Ik denk dat bitcoin (en sommige andere digitale valuta) zich de afgelopen tien jaar hebben bewezen als interessante goudachtige activa-alternatieven, met overeenkomsten en verschillen met goud en andere activa met een beperkte voorraad. Dus het zou kunnen dienen als een diversificatie van goud en andere soortgelijke oppotmiddelen.

Aldus Dalio, die voorheen nooit zo positief klonk over bitcoin. Toch raadt hij niemand aan alles in bitcoin te stoppen, maar om juist te diversifiëren:

Het belangrijkste is om een aantal van dit soort activa, inclusief aandelen, in de portefeuille te hebben en om daartussen te diversifiëren. Niet genoeg mensen doen dat.

Ook lijkt Dalio vooralsnog de voorkeur te geven aan goud:

Wat bitcoin betreft ten opzichte van goud, heb ik een sterke voorkeur voor het houden van die dingen die centrale banken willen behouden en om waarde in te ruilen wanneer ze proberen transacties uit te voeren.

Daarnaast sprak Dalio vooral over de huidige stand van de economie en de dalende waarde van fiatvaluta. Hij benadrukt nogmaals hoe belangrijk diversificatie van je portefeuille is:

We zitten in een overstroming van geld en krediet die de meeste activaprijzen opdrijven en rijkdom verdelen op een manier die het systeem waarvan we zijn gaan denken dat het normaal is, niet in staat is, en dat vormt een bedreiging voor de waarde van ons geld en krediet.

Hoogstwaarschijnlijk zal die overstroming niet afremmen, dus die activa zullen niet afnemen gemeten tegen de dalende waarde van geld. Het is belangrijk om goed te diversifiëren in termen van valuta en landen, maar ook in activaklassen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie