Bitcoin is een bescherming tegen de dalende waarde van geld, zegt miljardair investeerder Ray Dalio

Miljardair Ray Dalio, oprichter van ’s werelds grootste hedgefonds Bridgewater Associates, wordt langzamerhand steeds positiever over bitcoin (BTC).

Dalio was onlangs nog zeer sceptisch over de cryptocurrency. Hij zei vorige maand dat het te volatiel is als oppotmiddel, niet bruikbaar is als betaalmiddel en dat overheden het gaan verbieden als het te groot wordt. Later gaf hij toe dat hij wellicht iets “mist.”

Dalio meldt op 8 december in een ‘Ask Me Anything’ (AMA) sessie op social-mediasite Reddit dat bitcoin bescherming kan bieden tegen de dalende waarde van fiatgeld en dat het goud kan complementeren als oppotmiddel.

Ik denk dat bitcoin (en sommige andere digitale valuta) zich de afgelopen tien jaar hebben bewezen als interessante goudachtige activa-alternatieven, met overeenkomsten en verschillen met goud en andere activa met een beperkte voorraad. Dus het zou kunnen dienen als een diversificatie van goud en andere soortgelijke oppotmiddelen.

Aldus Dalio, die voorheen nooit zo positief klonk over bitcoin. Toch raadt hij niemand aan alles in bitcoin te stoppen, maar om juist te diversifiëren:

Het belangrijkste is om een aantal van dit soort activa, inclusief aandelen, in de portefeuille te hebben en om daartussen te diversifiëren. Niet genoeg mensen doen dat.

Ook lijkt Dalio vooralsnog de voorkeur te geven aan goud:

Wat bitcoin betreft ten opzichte van goud, heb ik een sterke voorkeur voor het houden van die dingen die centrale banken willen behouden en om waarde in te ruilen wanneer ze proberen transacties uit te voeren.

Daarnaast sprak Dalio vooral over de huidige stand van de economie en de dalende waarde van fiatvaluta. Hij benadrukt nogmaals hoe belangrijk diversificatie van je portefeuille is:

We zitten in een overstroming van geld en krediet die de meeste activaprijzen opdrijven en rijkdom verdelen op een manier die het systeem waarvan we zijn gaan denken dat het normaal is, niet in staat is, en dat vormt een bedreiging voor de waarde van ons geld en krediet.

Hoogstwaarschijnlijk zal die overstroming niet afremmen, dus die activa zullen niet afnemen gemeten tegen de dalende waarde van geld. Het is belangrijk om goed te diversifiëren in termen van valuta en landen, maar ook in activaklassen.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
SATOS
€26.384,70 Kopen
1
Bitvavo
€25.934,70 Kopen
2
Litebit
€26.138,40 Kopen
3
Bitcoinmeester
€26.197,10 Kopen
Meer nieuws

Altcoins dalen mee met bitcoin, maar tot waar? John bekijkt de koers van ethereum, enjin coin, vechain en the sandbox

De Bitcoin Consultant heeft weer een nieuwe altcoin koersvideo voor jullie. In deze video’s bekijkt John van Meer de koersen van altcoins waar members van Crypto Insiders op...

Bitcoin (BTC) prijs zakt door support, wat nu? Deze top 10 altcoin kan weer als enige stijgen!

De bitcoin (BTC) koers is de afgelopen uren weer flink terug gezakt. Bitcoin zakte zojuist namelijk door een support en lijkt nu te versnellen...

XRP, BNB, USDC en DOGE worden nu ondersteund op Pornhub

Pornhub, een zeer populaire pornografische website, ondersteunt nu ook XRP (XRP), Binance Coin (BNB), USD Coin (USDC) en Dogecoin (DOGE). Dat viel als eerst...

Bitcoin (BTC) whales en fundamentals tonen bullish beeld

De hoeveelheid aan bitcoin (BTC) wallets met meer dan 1.000 BTC erop, oftewel de zogeheten bitcoin-whales, is dit jaar hard toegenomen. Sinds de jaarwisseling hebben...

Bitcoin (BTC) koers na behoorlijke daling weer terug bij af, altcoins worden niet gespaard

De bitcoin (BTC) koers is de afgelopen 24 uur aardig teruggezakt nadat de bulls opnieuw niet door de weerstand bij $37.500 heen konden breken. De komende...

Polkadot (DOT) corrigeert na enorme stijging, maar deze aankondigingen kunnen de koers weer doen opleven

Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat Polkadot (DOT) nu de vierde grootste cryptocurrency is qua marktkapitalisatie. De DOT koers was in drie weken...