Kevin Schijven Kevin Schijven
12/11/2020 14:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/11/2020 14:04

Koop geen bitcoin (BTC), aldus miljardair Ray Dalio, want overheden gaan het verbieden

Nieuws
Koop geen bitcoin (BTC), zegt miljardairinvesteerder Ray Dalio, want overheden gaan het verbieden

Ray Dalio, miljardairinvesteerder en oprichter van Bridgewater Associates, het grootste hedgefonds ter wereld, raadt af om in bitcoin (BTC) te investeren. Volgens de investeerlegende zullen overheden bitcoin gaan verbieden naarmate het in waarde toeneemt.

Ik denk niet dat digitale valuta zullen slagen op de manier waarop mensen hopen dat ze dat gaan doen.

Aldus Dalio, die onlangs sprak onlangs met Yahoo Finance over de moeder aller cryptocurrencies. Volgens hem schorten er voornamelijk twee dingen aan bitcoin. Ten eerste is het te volatiel waardoor het geen effectief oppotmiddel is, en ten tweede is het onbruikbaar als betaalmiddel:

Ik kan vandaag de dag mijn bitcoin niet pakken en er gemakkelijk dingen mee kopen.

Volgens Dalio zullen overheden uiteindelijk gebruikmaken van digitale valuta. Dat zal echter niet bitcoin zijn, maar central bank digital currencies (CBDC) als de digitale dollar, euro en yuan. Mocht bitcoin in waarde blijven toenemen, dan zullen overheden er alles aan doen om het te verbieden, zegt Dalio:

En ze [regeringen] zullen alles uit de kast halen om dat af te dwingen. Ze zullen zeggen dat je geen bitcoin kunt verhandelen, je mag het niet meer hebben. Dan sta je daar: is het een misdrijf? Ben ik nu een misdadiger? Ze hadden ook ooit goud verboden.

Dalio’s uitspraken staan lijnrecht tegenover die van enkele collega’s. Miljardairinvesteerder Stanley Druckenmiller zei onlangs dat hij juist opgewarmd is over bitcoin en het beter acht dan goud. Bill Miller, tevens miljardairinvesteerder, zei recentelijk dat alle grote banken en ondernemingen uiteindelijk bitcoin zullen instappen.
Begin dit jaar raadde Dalio investeerders aan om hun portefeuille te diversifiëren. “Cash is trash,” zei Dalio toen omdat overheden fiatvaluta maar blijven printen. Hij zei dit al twee maanden voordat het coronavirus uitbrak. Toch raadde hij toen ook bitcoin af.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie