Home Nieuws Bitcoin nieuws Koop geen bitcoin (BTC), aldus miljardair Ray Dalio, want overheden gaan het...

Koop geen bitcoin (BTC), aldus miljardair Ray Dalio, want overheden gaan het verbieden

- Advertentie -

Ray Dalio, miljardairinvesteerder en oprichter van Bridgewater Associates, het grootste hedgefonds ter wereld, raadt af om in bitcoin (BTC) te investeren. Volgens de investeerlegende zullen overheden bitcoin gaan verbieden naarmate het in waarde toeneemt.

Ik denk niet dat digitale valuta zullen slagen op de manier waarop mensen hopen dat ze dat gaan doen.

Aldus Dalio, die onlangs sprak onlangs met Yahoo Finance over de moeder aller cryptocurrencies. Volgens hem schorten er voornamelijk twee dingen aan bitcoin. Ten eerste is het te volatiel waardoor het geen effectief oppotmiddel is, en ten tweede is het onbruikbaar als betaalmiddel:

Ik kan vandaag de dag mijn bitcoin niet pakken en er gemakkelijk dingen mee kopen.

Volgens Dalio zullen overheden uiteindelijk gebruikmaken van digitale valuta. Dat zal echter niet bitcoin zijn, maar central bank digital currencies (CBDC) als de digitale dollar, euro en yuan. Mocht bitcoin in waarde blijven toenemen, dan zullen overheden er alles aan doen om het te verbieden, zegt Dalio:

En ze [regeringen] zullen alles uit de kast halen om dat af te dwingen. Ze zullen zeggen dat je geen bitcoin kunt verhandelen, je mag het niet meer hebben. Dan sta je daar: is het een misdrijf? Ben ik nu een misdadiger? Ze hadden ook ooit goud verboden.

Dalio’s uitspraken staan lijnrecht tegenover die van enkele collega’s. Miljardairinvesteerder Stanley Druckenmiller zei onlangs dat hij juist opgewarmd is over bitcoin en het beter acht dan goud. Bill Miller, tevens miljardairinvesteerder, zei recentelijk dat alle grote banken en ondernemingen uiteindelijk bitcoin zullen instappen.

Begin dit jaar raadde Dalio investeerders aan om hun portefeuille te diversifiëren. “Cash is trash,” zei Dalio toen omdat overheden fiatvaluta maar blijven printen. Hij zei dit al twee maanden voordat het coronavirus uitbrak. Toch raadde hij toen ook bitcoin af.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€14.210,40 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.259,90 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€14.274,80 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€14.327,40 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€14.455,50 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...