Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

“Cash is trash,” zegt miljardair investeerder Ray Dalio die ook niet in bitcoin (BTC) gelooft

Ray Dalio, miljardair investeerder en oprichter van investeringsbedrijf Bridgewater Associates, noemt fiatgeld afval en adviseert mensen hun portefeuille te diversifiëren, maar niet met bitcoin (BTC).

- Advertentie -

Dalio sprak met CNBC op 21 januari tijdens de World Economic Forum (WEF) in Davos, Zwitserland. Dalio sprak in het interview over welke assets mensen in zouden moeten investeren en het is niet fiatgeld:

Duik niet in fiatgeld. Cash is trash (fiat is afval), omdat ze het blijven printen.

Dalio adviseert investeerders om een diverse portefeuille te hebben, maar waarschuwt dus voor het investeren in fiat. Hij raadt wel aan om een bepaalde hoeveelheid goud in je porfolio te hebben. Volgens de miljardair zal goud nog een top investering zijn voor vele jaren.

Hij adviseerde echter tegen het investeren in bitcoin, volgens Dalio is het namelijk te volatiel:

Er zijn twee doelen van geld, een ruilmiddel en een opslagmiddel, en bitcoin is nu niet effectief in beide gevallen.

Aldus Dalio, wiens bedrijf, Bridgewater Associates, meer dan $160 miljard in vermogen beheert. Hij meldt dat libra, de stablecoin van Facebook, wellicht minder volatiel zal zijn, mocht deze ooit nog uitkomen.

Gabor Gurbacs, directeur van VanEck, meldt op Twitter dat hij vindt dat Dalio gelijk heeft, maar wellicht niet meer over een paar jaar:

Een andere bekende voorstander van goud en tevens tegenstander van bitcoin is Peter Schiff. Deze miljonair investeerder raakte onlangs zijn bitcoin en wachtwoord kwijt.

De Winklevoss tweeling, oprichters van de Gemini exchange en bekend van de Facebook rechtszaak, zeiden juist onlangs het tegenovergestelde. Volgens hen is het tijd om goud te vergeten en om te beginnen met het investeren in bitcoin. Michael Sonnenshein, directeur van Grayscale Investments, is het met de broertjes eens.

De nieuwe wekelijkse analyse van David staat online! Hij spreekt in zijn analyse “De 200 dagen moving average (MA)” een paar belangrijke MA’s!

Gratis video’s bekijken? Surf dan naar ons YouTube-kanaal. Abonneer je op ons kanaal en mis niets!abonneren_youtube

Met onze analisten en het team van Crypto Insiders meekletsen? Join dan ons gratis discussiekanaal op Telegram!telegram180

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.945,41 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€8.995,85 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.997,95 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.019,53 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.062,98 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.945,41 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€8.995,85 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.997,95 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.019,53 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.062,98 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...