Roy van Krieken Roy van Krieken
20/04/2022 15:16 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/04/2022 15:16

Bitcoin is een oplossing voor inflatie, aldus Michael Saylor

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin is een oplossing voor inflatie, aldus Michael Saylor

Foto: Noska Photo/Shutterstock

Michael Saylor, CEO van MicroStrategy, staat al langer bekend als groot voorstander van bitcoin (BTC) en de wereld van crypto. Hij heeft met zijn bedrijf vele miljarden geïnvesteerd in de grootste cryptocurrency en volgens hem is bitcoin zelfs een uitstekende manier om je vermogen te beschermen ten tijden van hoge inflatie.

Prijsinvloed Bitcoin halving ‘verminderd’, vraag nu belangrijkste drijfveer
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin als hedge tegen inflatie

In een interview met Bloomberg Technology liet Michael Saylor weten dat hij ervan overtuigd is dat bitcoin de oplossing is voor uit de pan rijzende inflatie. Eerst heeft Saylor het over de huidige kwakkelende koers van bitcoin. Volgens hem heeft het weinig zin om naar de koers te kijken van bitcoin vanuit een korte termijn perspectief:

“Als je twee jaar teruggaat, toen MicroStrategy voor het eerst werd gekocht, is het tot 400% gestegen en heeft het dramatisch beter gepresteerd dan de Nasdaq of goud of elk ander activum dat je had kunnen kopen. Als je het bekijkt in een kwestie van dagen of weken of maanden, hebben de handelaren het voor het zeggen,”

Er zijn volgens Saylor drie soort bitcoin investeerders: Handelaren, ‘technocraten’ en maximalisten. 

“De maximalisten zitten all-in. Mezelf, Jack Dorsey, wij denken dat Bitcoin een instrument is voor economische empowerment. […] De marktprijs wordt bepaald door een touwtrekkerij tussen de technocraten – de mensen die pro-technologie zijn en denken dat het het volgende grote tech-netwerk is zoals Google of Amazon voor geld, en de handelaren die kijken naar en niet-gecorreleerde activa.”

Bitcoin correlatie met aandelen

Tot de teleurstelling van veel bitcoin investeerders is de koers van bitcoin de laatste behoorlijk gecorreleerd aan de koersen van de aandelenmarkt. Volgens Saylor zal deze correlatie echter vroeg of laat eindigen. Op dat moment zullen maximalisten de vruchten gaan plukken van hun investering.

“Op een onverwachte dag, zal de correlatie gaan van 70% gecorreleerd naar 0% risicodragende activa. En wanneer dat gebeurt, zullen handelaren de polariteit van hun handel omkeren en technocraten zullen beginnen te verdubbelen en de maximalisten zullen van de rit genieten.”

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie