Kevin Schijven Kevin Schijven
23/11/2020 15:46 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/11/2020 15:46

‘Bitcoin is een van de enige dingen die me optimisme geeft dit jaar,’ zegt zoon van Beatles legende John Lennon

Sean Ono Lennon, de zoon van Beatles legende John Lennon, prijst Bitcoin (BTC) aan tijdens de Orange Pill podcast, gepubliceerd op 22 november


Sean Lennon zegt tijdens de podcast dat Bitcoin een van de enige dingen is dit jaar die hem optimisme heeft gegeven over de nabije toekomst, en zelfs de mensheid in het algemeen:

Het is een erg interessante tijd, en zoveel dingen zijn op hun kop gezet. Met jullie over Bitcoin praten is eerlijk gezegd een van de enige dingen dit jaar die me meer optimisme en blijdschap hebben gegeven over mijn geloof in de nabije toekomst en de mensheid in het algemeen.

Hij voegt daaraan toe dat Bitcoin iets is dat individuen emancipeert, op een manier die nooit eerder is gebeurd. Lennon zegt dat Bitcoin mensen weer keuzevrijheid en zelfsoevereiniteit geeft. In ieder geval zo lang je je key phrase (wachtwoord) nog kunt herinneren:

Bitcoin is iets dat individuen machtigt, het geeft mensen macht op een manier die ze nog nooit eerder hebben gekregen. Zelfs als ze goud hadden, zouden ze dat in een zak moeten dragen en iemand zou het gewoon van hen kunnen stelen. Maar het [Bitcoin] is iets dat de fysieke wereld overstijgt, en dat betekent dat je totale keuzevrijheid hebt, je hebt totale zelfsoevereiniteit, zolang je je key phrase kunt onthouden.

2020 werd natuurlijk voornamelijk gekenmerkt door de uitbraak van de coronapandemie. Dat zorgt ervoor dat overheden extra veel geld bijdrukken ter ondersteuning van de economie. Dat creëert echter inflatie en daarom zoeken steeds meer mensen bitcoin op.
Langzamerhand lijken ook steeds meer beroemdheden de cryptocurrency-markt in te stappen. Onlangs kocht actrice Maisie Williams, bekend als Arya Stark in de HBO serie Game of Thrones, bitcoin nadat ze op Twitter om advies vroeg.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie