Kevin Schijven Kevin Schijven
07/10/2021 12:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/11/2023 11:17

Bitcoin is pas het begin, crypto is nog zoveel meer, zegt Bank of America, die DeFi en NFT aanprijst

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin is pas het begin, crypto is nog zoveel meer, zegt Bank of America, die DeFi en NFT aanprijst

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De Bank of America (BoA), de grootste commerciële bank van de Verenigde Staten, heeft deze week een onderzoeksafdeling voor cryptocurrency gelanceerd alsmede een nieuw rapport genaamd “Digital Assets Primer: Only the First Inning” uitgebracht.

In het rapport meldt de BoA dat er enorme stijging aan kapitaal in 2021 naar de crypto sector stroomt. Durfkapitalisten investeerden meer dan $17 miljard in de crypto industrie tijdens de eerste helft van 2021, dat is meer dan drie keer zo veel als heel 2020 naar de sector ging.

Ook meldt BoA dat inmiddels maar liefst 221 miljoen mensen crypto gekocht of verkocht hebben, dat lag medio 2020 pas op 66 miljoen. Dat is dus een groei van maar liefst 235% in een jaar.

BoA was voorheen voornamelijk alleen op bitcoin (BTC) en bitcoin futures gericht, maar meldt dat het nu naar alle aspecten van de crypto industrie kijkt. Volgens BoA was bitcoin pas het begin, maar met een marktkapitalisatie van meer dan $2 miljard, is het duidelijk dat crypto groter dan alleen bitcoin is:

“Bitcoin is belangrijk, maar het ecosysteem van digitale activa is zoveel meer. Ons onderzoek is gericht op het onderzoeken van de implicaties in verschillende sectoren, waaronder financiën, technologie, toeleveringsketens, sociale media en gaming.

Het is moeilijk te overschatten hoe transformerend blockchain-technologie, digitale activa en de duizenden gedecentraliseerde apps die nog moeten worden gemaakt, kunnen zijn. Voor ons gaat het bij digitale activa niet alleen om betalingen. Ze gaan over een nieuw computerparadigma: een programmeerbare computer die overal en voor iedereen toegankelijk is en eigendom is van miljoenen mensen over de hele wereld.”

De BoA prijst vooral de opkomende decentralized finance (DeFi) en non-fungible token (NFT) markten aan in het rapport. Verder ziet de BoA de toenemende regelgevende druk als grootste obstakel voor crypto op de korte termijn. Op de lange termijn kan duidelijkheid van toezichthouders juist nieuwe participanten aantrekken.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie