Tim Kamp Tim Kamp
09/01/2024 14:34 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/01/2024 14:44

Bitcoin kan naar $200.000 stijgen na komst Bitcoin ETF’s

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen

Foto: Arsenii Palivoda/Shutterstock

Standard Chartered, een internationale bank die bekend staat om zijn wereldwijde financiële dienstverlening, voorspelt dat de prijs van bitcoin (BTC) zou kunnen stijgen tot $200.000 tegen het jaar 2025. Deze optimistische voorspelling is gebaseerd op de veronderstelling dat Bitcoin Exchange-Traded Funds (ETF) worden goedgekeurd.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Prijsvoorspelling op één voorwaarde

Een ETF is een financieel instrument dat de prijs van een bepaald activum volgt. In het geval van Bitcoin ETF’s, verwacht de bank dat er zon $50 tot $100 miljard de bitcoin-markt in zou stromen dit jaar.

Volgens Standard Chartered kan de goedkeuring van een dergelijke Bitcoin ETF een aanzienlijke impact hebben op de prijs van bitcoin. De bank gelooft dat als een Bitcoin ETF wordt goedgekeurd, dit de deur zou kunnen openen naar een bredere institutionele deelname aan de markt. De bank voorspelt uiteindelijk een prijs die tussen de $437.000 en $1,32 miljoen ligt, gebaseerd op de veronderstelling dat de Bitcoin ETF in de Verenigde Staten tegen het einde van 2024 een feit is.

“Als de kapitaalinstroom in verband met ETF’s zich materialiseert zoals we verwachten, denken we dat een niveau tegen het einde van 2025 dat dichter bij $200.000 ligt, mogelijk is,” zeiden Geoff Kendrick en Suki Cooper via een X-post (voorheen Twitter). Kendrick is respectievelijk hoofd digitale activa bij Standard Chartered, terwijl Cooper bekend staat als edelmetalen-analist bij de bank.

Advertentie

Realistisch voor de bitcoin-prijs?

Kendrick en Cooper’s voorspelling van $200.000 betekent dat bitcoin 4,3 keer moet stijgen vanaf de huidige bitcoin-prijs van $47.000. Of dit realistisch is, betwijfelen de leidinggevenden zelf ook. Zo moest de waarde van de goud exchange-traded products (ETP) zeven tot acht jaar wachten om met diezelfde factor te kunnen stijgen nadat goud-ETP’s in november 2004 werden gelanceerd.

“We verwachten dat bitcoin prijsstijgingen van een vergelijkbare omvang zal ervaren als gevolg van de goedkeuring van een Amerikaanse spot ETF, maar we verwachten dat deze winsten zich manifesteren over een kortere periode van één tot twee jaar, gezien ons standpunt dat de BTC ETF-markt sneller zal ontwikkelen.”

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim begon zijn financiële avontuur op de aandelenmarkt, maar raakte in 2019, als 17-jarige, gefascineerd door crypto. Zijn eerste investering bevestigde zijn overtuiging dat crypto de toekomst had. Hij merkte een gebrek aan duidelijke uitleg en toegankelijke informatie in de complexe cryptowereld. Gedreven door zijn groeiende passie en zelfverworven kennis, richtte Tim in 2023 ‘BitKamp’ op. Dit platform helpt beginners in crypto met begrijpelijke en toegankelijke uitleg. Naast het leiden van BitKamp, handelt hij actief in verschillende cryptovaluta, met een focus op bitcoin. Na zijn HBO-studie werd BitKamp zijn fulltime bezigheid. Tim deelt zijn passie nu via online content zoals blogs, artikelen, Q&A’s, webinars, en cursussen. Voor vragen of informatie over crypto kan men hem benaderen via BitKamp.nl of zijn Instagram-pagina.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, 'een goed teken'
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, koers reageert
Advertentie