Bitcoin kan volgend jaar de $100.000 aantikken volgens crypto-pionier

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin-koers-BTC-100k

Foto: Shutterstock/vinnstock

De wereld van cryptocurrencies is constant in beweging, en een recente ontwikkeling kan mogelijk een grote impact hebben op de waarde van bitcoin (BTC). Adam Back, CEO van Blockstream en een pionier in de cryptowereld, licht in een interview met Cointelegraph toe hoe de goedkeuring van spot Bitcoin ETF’s en de oplossing van recente systeemfouten in het cryptosysteem bitcoin naar een waarde van $100.000 kunnen stuwen tegen 2024. Maar wat houdt dit precies in voor de toekomst van bitcoin?

Een blik op de toekomst van Bitcoin

Bitcoin heeft de afgelopen twee jaar een aanzienlijke daling in waarde gekend, beïnvloed door factoren zoals de COVID-19 pandemie, inflatie en regionale conflicten. Echter, met de aanstaande halving van de mining-beloning, die zal dalen van 6,25 BTC naar 3,125 BTC, lijkt er een keerpunt in zicht. Deze halving, die plaatsvindt na elke 210.000 blocks, is een vast onderdeel van het Bitcoin-protocol en heeft in het verleden significante prijsacties teweeggebracht.

Back benadrukt dat de recente gebeurtenissen, van pandemieën tot economische verstoringen, een grote invloed hebben gehad op de markten en op het beheer van investeringsportefeuilles. Deze omstandigheden dwongen beheerders om liquide activa, zoals Bitcoin, te verkopen om contant geld te genereren. Back benadrukt verder dat hij verwacht dat deze moeilijke periode grotendeels achter de rug is.

“De golf van besmetting, de bedrijven die failliet gingen omdat ze blootgesteld waren aan Three Arrows Capital, Celsius, BlockFi en FTX – dat is grotendeels voorbij. We denken niet dat er nog veel grote verrassingen in het verschiet liggen…”

Als kers op de taart gelooft Back dat de BTC koers tijdens de volgende bullmarkt (wanneer deze echt losbart) zeker de magische mijlpaal van $100.000 zal bereiken, misschien volgend jaar zelfs al. Aangezien bitcoin in december meerdere keren de $44.000 heeft aangetikt is dit volgens hem niet eens zo’n gekke voorspelling.

De rol van Bitcoin ETF’s:

Belangrijk hierbij is de invloed van de potentiële goedkeuring van verschillende spot Bitcoin ETF-aanvragen door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Marktanalisten hebben hoge verwachtingen van deze goedkeuringen in begin 2024. De goedkeuring van spot Bitcoin ETF’s zou een aanzienlijke instroom van institutioneel kapitaal in Bitcoin kunnen betekenen, mogelijk zelfs leidend tot een waarde van $100.000.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie