Timo Bult Timo Bult
28/12/2021 11:13 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/12/2021 11:13

Bitcoin koers afgewezen en terug onder $50k, onzekerheid blijft

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin_koers_afgewezen_en_terug_onder_$50k,_onzekerheid_blijft

Foto: AlyoshinE/Shutterstock

De bitcoin (BTC) koers zit nog altijd vast in het prijsbereik tussen $45.000 en $52.000. Gisterenmiddag naderde de koers de bovenzijde van dit bereik nog, maar de bulls hadden de kracht niet om door te breken. In dit artikel praten we je bij over de recente bitcoin koers ontwikkelingen!

Bitcoin stabiliseert maar Amerika wankelt door stijgende schuld
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin prijs afgewezen

Sinds vorige week donderdag handelt de prijs van bitcoin eigenlijk vrijwel horizontaal. De volatiliteit was laag en er gebeurde niet veel tijdens de kerstdagen. Gisteren zagen we daarentegen weer een klein beetje actie.

De bitcoin koers kon klimmen en bereikte zodoende de bovenzijde van de huidige prijsrange. Een lokale high van $52.100 op crypto exchange Coinbase werd gevormd. Het ontbrak echter aan volume en de koers zakte vervolgens terug onder de $50.000.

Het prijsbereik waarin de koers sinds begin december vastzit blijft hiermee intact. Wel is te zien hoe de koers steeds iets hogere lows neerzet na een periode van juist lagere lows.

Waar liggen de supports voor BTC?

Er zijn drie prijspunten die men in de gaten moet houden waar bitcoin steun zou kunnen vinden. Op de huidige bitcoin prijs van $49.000 op Coinbase bevindt zich de middellijn van de Bollinger Bands. Hier brak bitcoin op 23 december na een kort gevecht bovenuit en die zou nu steun kunnen bieden.

Een uitschieter hieronder is mogelijk. In dat geval zou de prijszone vlak onder $48.000 steun moeten bieden. Dit is onder andere waar de 50-dagen moving average (MA) te vinden is. Zoomen we verder uit dan is $46.000 de volgende cruciale steunzone.

Advertentie

Kleine toename bitcoins naar exchanges

Met de daling is te zien dat investeerders toch wat onzekerder zijn. Zo is er voor $391 miljoen aan bitcoin naar de exchanges gestroomd. Deze bitcoins worden over het algemeen naar de exchanges gestuurd met als doel het of te verkopen, of ze klaar te hebben staan in het geval van een verdere daling. Ditzelfde beeld wordt bevestigd op de grafiek van het aantal adressen dat BTC naar exchanges stuurt.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie