Kevin Schijven Kevin Schijven
10/08/2021 08:46 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/08/2021 08:46

Bitcoin koers blijft stijgen, ethereum, dogecoin en polkadot stijgen harder, maar niet zo hard als deze altcoins

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers blijft stijgen, ethereum, dogecoin en polkadot stijgen harder, maar niet zo hard als deze altcoins

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De cryptocurrency markt lijkt inmiddels alle fear, doubt & uncertainty (FUD) van deze zomer vanuit overheden als China en de VS van zich af te hebben geschud. Ondanks een kleine correctie vanochtend, staan vrijwel alle koersen dik in het groen vandaag. De marktkapitalisatie lag gisterenochtend nog op $1,83 biljoen, piekte vannacht rond $1,94 biljoen en blijft vooralsnog boven $1,92 biljoen hangen.

Crypto Ontbijt: Bitcoin halving wordt gevierd door investeerders
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC) zakte zondagnacht nog even naar $43.000, maar maakte daar toen een flinke bounce omhoog. Eind gisterenochtend begon de koers hard te stijgen en brak in een keer door $45.000 heen en tikte gisterenavond en afgelopen nacht meerdere malen een top rond $46.450 aan.

De koers dipte kort voor middennacht nog even terug naar $45.000, maar maakte toen gelijk weer een sterke bounce omhoog naar die $46.450. Zoals analist Will Clemente al aangaf, was het de eerste groene dagelijkse candle die boven de 200-dagen moving average werd gesloten sinds 20 mei:

Sinds die top is de koers weer iets aan het dalen en is bitcoin op zoek naar een nieuwe bodem. Mocht bitcoin snel door $46.000 breken dan heeft bitcoin deze bodem wellicht al gevonden en zet de rally snel voort. Het is ook mogelijk dat we eerst nog een test van $45.000 zien om daar support te vinden en mocht deze niet standhouden dan corrigeert bitcoin wellicht eerst nog terug naar $42.500-$43.000.

Advertentie

Altcoins

Ethereum (ETH) correleert inmiddels weer sterk met bitcoin. De ether koers kwam zondagnacht nog even onder $3.000 uit, maar maakte toen, rond dezelfde tijd als bitcoin, een flinke sprong omhoog. De ether koers bleef in de middag en avond doorstijgen en kwam vervolgens bij een piek rond $3.180 uit. Ether dipte tegen middennacht, wederom net als bitcoin, weer even hard omlaag en kwam toen bij $3.050 uit. Daar maakte de koers vervolgens weer een flinke bounce omhoog terug naar $3.180. Ook ether corrigeerde daarna iets omlaag, maar zakt minder hard dan bitcoin. Wellicht vindt ether al support rond $3.100.

Onder de top 10 grootste crypto trekken binance coin (BNB), cardano (ADA) en ripple (XRP) iets minder hard aan dan de bovenstaande twee koersen, maar staan alsnog zo’n 3 tot 4% in de plus. Dogecoin (DOGE) en polkadot (DOT) daarentegen trekken harder dan bitcoin aan en staan beide meer dan 5,5% in de plus vandaag.

Uniswap is de hardste stijger in de top 10 vandaag, nu dat het de tiende plek terug heeft heroverd na een stijging van 11%. De UNI koers staat al bijna 60% in de plus ten opzichte van twee weken gelden. Vlak buiten de top 10 zien we litecoin (LTC) flink aantrekken en 11% in de plus staan. Ook sushi (SUSHI), telcoin (TEL), avalanche (AVAX), voyager token (VGX), 1 inch (1INCH) en elrond (ELGD) staan allemaal zo’n 11% in de plus vandaag.

Harmony (ONE) staat zelfs 17% in de plus en internet computer protocol (ICP) is vanochtend weer hard aan het stijgen. ICP staat 24% in de plus vandaag en inmiddels 90% deze week, maar de hardste stijger op de markt is momenteel ravencoin (RVN). De RVN koers staat 37% in de plus vandaag en maar liefst 100% deze week.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie