Kevin Schijven Kevin Schijven
16/09/2021 08:26 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/09/2021 08:26

Bitcoin koers blijft stijgen, ethereum stijgt weer harder, cardano zakt iets terug, deze crypto gaan het hardst

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers blijft stijgen, ethereum stijgt weer harder, cardano zakt iets terug, deze crypto gaan het hardst

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De cryptocurrency markt blijft vooralsnog doorgroeien. Op een handjevol crypto na, staan bijna alle koersen in het groen vandaag. De totale marktkapitalisatie is in de afgelopen 24 uur gestegen van $2,22 biljoen naar $2,29 biljoen. Het ziet er naar uit dat vooralsnog (oudere) bitcoin (BTC) ‘HODL’ers’ hun crypto vasthouden, een bullish teken.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin

Bitcoin (BTC) zit nu al drie dagen in een opwaartse trend. Op maandag zakte bitcoin nog even naar $44.000 vanwege het nepnieuws omtrent litecoin (LTC). Gisterenavond heroverde bitcoin alweer $48.000 en hield gedurende nacht daarboven stand. Kort na middennacht piekte bitcoin even naar $48.600.

In de vroege uren van vanochtend maakte bitcoin echter even een flinke dip omlaag, helemaal naar $47.000. Vervolgens maakte de koers direct ook weer een sterke bounce terug omhoog naar $48.600. Bitcoin corrigeerde daarna ietsjes omlaag, maar bleef boven $48.250 standhouden en klimt op het moment van schrijven weer richting diezelfde piek.

Mocht bitcoin met dit tempo de komende dagen door blijven stijgen, dan zien waarschijnlijk nog een hertest van de $50.000 deze week en daarna zou het wellicht snel kunnen gaan.

Advertentie

Altcoins

Ethereum (ETH) is zelfs nog harder aan het stijgen. De ether koers zit ook al drie dagen in een opwaarste trend en heroverde $3.500 gisterenavond en gelijk $3.600 afgelopen nacht. Vervolgens maakte ether ook even een dip omlaag, maar lang niet zo diep als bitcoin. Ether zakte even terug naar $3.500, maar sprong toen gelijk omhoog naar $3.675, het hoogst sinds de crash van 7 september. Op het moment van schrijven zakt ether weer iets, maar lijkt alsnog boven $3.630 stand te houden

Cardano (ADA) bleef in eerste instantie deze week achterliggen ten opzichte van de bovenstaande twee crypto, maar maakte gisterenmiddag plotseling een behoorlijke sprong omhoog. De ADA koers steeg met 8% van $2,39 naar $2,58. Sindsdien is ADA echter weer aan het dalen en kwam vanochtend bij $2,43. Vervolgens herstelde ADA terug naar $2,50, maar het lukt nog niet om hierdoorheen te breken.

Voor de rest trekken weer veel decentralized finance (DeFi) tokens aan. De hardste stijgers uit de top 100 zijn vandaag de volgende crypto: maker (MKR) en polygon (MATIC) staan 10% in de plus, curve (CRV) 12%, telcoin (TEL) 13%, avalanche (AVAX) 14%, synthetix (SNX) 16%, thorchain (RUNE) 17%, sushi (SUSHI) 19% en horizen (ZEN) 23%. De stijging van de ZEN koers komt weer door het beruchte “Coinbase effect:”

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie