Kevin Schijven Kevin Schijven
06/06/2023 08:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/06/2023 08:30

Bitcoin koers crasht 5% na Binance aanklacht, let op deze prijs

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto in crisis: angst en verkoopdruk stijgen, XRP weer hardste daler

Foto: Dragos Asaftei/Shutterstock

Bitcoin (BTC) kreeg gisteren weer een zware klap te verduren. De koers daalde vanaf de $26.800 in een ruk naar een dieptepunt rond $25.350. Vervolgens kon de koers ietsjes herstellen, maar het lukt nog niet om door $25.800 te breken.

Bitcoin komt op het moment van schrijven uit op $25.717 op Binance en €24.040 op Bitvavo. Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 5% in de min. De totale marktkapitalisatie komt uit op $500 miljard en de dominantie op 45,7%. De Fear & Greed Index komt uit op 44 (Fear).

Memecoins komen naar Bitcoin: dit is de eerste
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin crasht na Binance aanklacht

De markt ging voor het nieuws er nog vanuit dat bitcoin weinig beweging zou zien tot volgende week, maar de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) gooide gisteren roet in het eten van menig analist.

De grootste crypto exchange ter wereld werd gisteren plotseling aangeklaagd door de SEC. Maar liefst 13 aanklachten zijn ingediend tegen Binance en diens CEO Changpeng Zhao. Ook worden maar liefst 61 cryptmunten bestempeld als effecten volgens de SEC, maar daar zit bitcoin niet tussen.

Advertentie

Bitcoin stroomt uit Binance

Het nieuws zorgde gelijk voor een flinke uitstroom van bitcoin uit Binance. Meer dan 10.000 BTC werd van het beursplatform gehaald, de derde grootste uitstroom dit jaar.

Desondanks meldt Ki Young Ju, CEO van CryptoQuant, dat deze grote uitstroom maar een klein dipje is in het grote plaatje.

Ook Julio Moreno van CryptoQuant meldt dat Binance vaak genoeg met grotere uitstromingen had te kampen in het verleden.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin long squeeze

Het nieuws ging wel gepaard met een grote zogeheten long squeeze. Coinalyze meldt dat maar liefst $234 miljoen aan long posities gisteren werd geliquideerd, het meest sinds de FTX crash van november 2022.

Het ziet er naar uit dat de angst er goed in zit en investeerders een verdere daling verwachten. Analist Woo Minkyu meldt dat investeerders massaal op een daling inzetten via short posities. Dat kan natuurlijk ook weer leiden tot een short squeeze.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin moving average

Met de crash duikt bitcoin ook weer onder de beruchte 200-weken moving average die momenteel rond de $26.437 ligt. Bitcoin heeft een stuk meer moeite met deze cruciale grens dan tijdens vorige marktcycli.

Om de 200-WMA weer te breken, moet bitcoin eerst de 21-weken exponential moving average heroveren, meldt analist DecodeJar. Deze ligt momenteel rond $25.811. Vooralsnog lijkt deze grens echter te veel weerstand te bieden en breekt bitcoin er nog niet doorheen.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie