Timo Bult Timo Bult
05/10/2021 07:29 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/10/2021 07:29

Bitcoin koers dichtbij $50.000 na uitbraak, dogecoin stijgt maar shiba inu presteert nog beter!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers dichtbij $50.000 na uitbraak, dogecoin stijgt maar shiba inu presteert nog beter!

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) komt nu toch wel erg dichtbij de $50.000! Gaan we er vandaag nog doorheen? Ook de altcoin kleuren groen met dogecoin (DOGE) op dit moment als sterke stijger. In dit artikel lees je alles over de huidige stand van zaken op de cryptomarkt.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin (BTC) test $50.000 opnieuw

Twee dagen geleden probeerden de bulls de $48.000 al te doorbreken. Zij werden toen echter al vrij snel afgewezen waarmee de koers weer terug onder deze weerstand dook. Gisteravond probeerden zij het opnieuw en dit keer lijkt het een stuk succesvoller te zijn.

De bitcoin prijs is namelijk door $48.000 heen gebroken en kwam afgelopen nacht tot een high van $49.786 op crypto exchange Coinbase! Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $49.390 en dus zitten we zeer dicht onder deze belangrijke prijszone.

Deze prijszone is belangrijk omdat het de bovenzijde is van de prijsregio waarin BTC sinds begin augustus handelt. Eind augustus en begin september bevond bitcoin zich hier ook al eens. Toen gooide onder andere negatief nieuws roet in het eten. Hierdoor zakte de koers weer helemaal terug tot de onderkant van de prijszone bij $40.000. Nu, 20% hoger, zijn we dus weer aangekomen bij $50.000 en is de hoop op een verdere uitbraak weer intact!

Ook op de Bitcoin blockchain blijft het er goed uitzien. Glassnode, een blockchain-analysebedrijf, deelde vanochtend een grafiek met daarop het aantal adressen met tenminste 0,01 BTC, ter waarde van ongeveer €400. Dit aantal heeft een nieuwe all-time high (ATH) bereikt en toont aan dat ook kleinere beleggers nog altijd de markt blijven betreden.

Advertentie

Dogecoin (DOGE) in de plus

De meeste altcoins volgen bitcoin in zijn voetsporen. Ethereum (ETH) stijgt 1,3% en is $3.394 waard. Binance coin (BNB), de nummer 3 van dit moment, stijgt 3,6% en is $433 waard. Cardano (ADA) haakt deze keer wel aan en stijgt 2,2% in waarde. ADA is daarmee op dit moment $2,22 waard.

De grootste stijger van de top 10 is dogecoin. De meme crypto stijgt bijna 10% in waarde, maar bungelt nog wel altijd onderaan de top 10. DOGE is nu $0,23 waard. DOGE kloon Shiba Inu (SHIB) doet het echter nog een stuk beter. Die staat namelijk maar liefst 50% in de plus! Was het opnieuw een tweet van Elon Musk die de stijging veroorzaakte?

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie