Kevin Schijven Kevin Schijven
14/01/2022 10:10 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/01/2022 10:10

Bitcoin koers dipt weer, angst nog altijd zeer groot op crypto-markt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers dipt weer, angst nog altijd zeer groot op crypto-markt

Foto: Primakov/Shutterstock

Bitcoin (BTC) kan het opwaartse momentum van de afgelopen dagen nog niet gelijk volhouden. De bitcoin koers maakt gisterenmiddag weer een flinke dip en die daling viel wederom samen met een dalende aandelenmarkt. De correlatie tussen aandelen en bitcoin ligt al sinds 2020 zeer hoog.

De roodkleurende aandelenmarkt is nog steeds verbonden aan zorgen omtrent de verhoging van de rentetarieven door de Federal Reserve om de stijgende inflatie tegen te gaan. Dat zorgt voor verkoopdruk op de meer riskante activa en bitcoin heeft daar momenteel meer correlatie mee dan met hedges tegen inflatie, voor nu dan. Geruchten kwamen gisteren naar buiten dat de eerste verhoging door de Fed wellicht al in maart plaatsvindt. Toch melden sommige analisten dat zij denken dat dit inmiddels wellicht al ingeprijsd is in bitcoin.

Daarnaast zorgt nieuws over een eventueel verbod in Pakistan alsmede Tether die maar liefst drie ethereum (ETH) adressen heeft bevroren die samen meer dan $150 miljoen USDT bezitten voor meer verkoopdruk. Ook ligt de angst op de markt nog altijd zeer hoog.

Bitcoin koerst af op belangrijk besluit van Amerikaanse centrale bank
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin koers maakt weer een dip

Bitcoin wist de laatste paar dagen steeds higher lows en higher highs te vestigen. Bitcoin brak woensdagochtend door $42.000 en schoot direct naar $44.000. Daar was de weerstand nog te groot, maar bitcoin wist gisteren alsnog stand te houden boven $43.500.

Tegen eind gisterenmiddag maakte bitcoin weer een poging om door $44.000 te breken en tikte zelfs even $44.400 aan. Daar werd de koers echter hard afgewezen en kelderde in een ruk naar $42.400 op cryptocurrency-exchanges als Binance. Het was een daling van 4,5% in enkele uren.

Vervolgens probeerde bitcoin te herstellen naar $43.000 maar kwam toen al te veel weerstand tegen. Toch hield de koers boven $42.500 stand gedurende nacht en maakte vanochtend nog een poging om door $43.000 te breken. Echter werd bitcoin weer afgewezen en zakte vanochtend terug naar $42.500 of €37.000 op Bitvavo.

Advertentie

Trekken de bulls of bears harder?

Houd er rekening mee dat zelfs een opwaartse trend gepaard gaat met schommelingen beide richtingen op. Desondanks moet bitcoin wellicht weer snel stijgen en $45.000 breken of zelfs $46.000 om nog te spreken van een opwaarts momentum.

In diezelfde zin moet bitcoin wellicht boven de recente dip van $39.600 standhouden. Anders zou het wel eens op de korte termijn zeer bearish kunnen worden. Bitcoin zou dan plotseling hard kunnen dalen en wellicht de support rond $29.000-$30.000 testen, zoals afgelopen zomer. Analisten verwachten meer volatiliteit.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie