Kevin Schijven Kevin Schijven
18/05/2021 08:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/05/2021 08:11

Bitcoin koers herstelt licht, zien we een trendommekeer? Dit zijn de hardste stijgers van de markt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers herstelt licht, zien we een trendommekeer Dit zijn de hardste stijgers van de markt

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De cryptocurrency markt dipte nogmaals twee keer omlaag gisteren, eerst in begin van de avond en nogmaals in het begin van de nacht. Beide keren viel de totale marktkapitalisatie terug naar net boven de $2 miljard. Sindsdien is deze weer terug aan het klimmen richting $2,2 miljard.

Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC) maakte gisterenochtend een rebound nadat de koers $42.000 aantikte, maar richting de $46.000 lag nog te veel weerstand. De koers herhaalde dit patroon nog een paar keer; in het begin van de avond werd $42.500 aangetikt en in de nacht $42.600. Na de tweede rebound was de weerstand op $45.000 te groot, maar na de derde keer wist bitcoin hier weer doorheen te breken. Langzamerhand lijkt het wellicht erop dat een trendommekeer plaatsvindt na een knalrode week en komen de pieken en dalen weer steeds ietsjes hoger uit.

Ethereum (ETH)

De Ethereum (ETH) koers toonde weer een vergelijkbare beweging als bitcoin en maakte in het begin van de avond een rebound op $3.150 en in de nacht op $3.200. Vanochtend herstelde de koers bijna terug naar $3.600, maar op het moment van schrijven corrigeert ether weer onder de $3.500. Dat is nog steeds bijna 20% onder de all-time high (ATH) van een week geleden.

DeFi Tokens

Ook de rest van de koersen tonen in de meeste gevallen een gelijksoortige beweging, maar er zitten een paar positieve uitzonderingen tussen. We zien vooral weer de decentralized finance (DeFi) tokens op Ethereum in het groen staan. Compound (COMP), en Maker (MKR) stijgen met zo’n 8%, Curve (CRV) en Yearn.Finance (YFI) met 12%, Sushi (SUSHI) 17%, Synthetix (SNX) en Aave (AAVE) zelfs met 20%. Aave heeft zojuist een nieuwe ATH van $657 gevestigd.

Polygon (MATIC)

De hardste stijger vandaag is wederom Polygon (MATIC)! De koers staat vandaag weer 40% in de plus en heeft zojuist een nieuwe ATH bereikt van $2,17. Polygon, voorheen Matic Network, staat inmiddels maar liefst 500% in de plus ten opzichte van zo’n drie weken geleden. Het project heeft de afgelopen tijd een enorme reeks aan aankondigingen gemaakt en DappRadar kondigde gisteren aan dat het project maar liefst 75.000 gebruikers zag afgelopen week.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie