Kevin Schijven Kevin Schijven
19/04/2022 09:13 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/04/2022 09:13

Bitcoin koers herstelt, maar analisten worden steeds meer bearish

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers herstelt, maar analisten worden steeds meer bearish

Foto: snjivo/Shutterstock

Bitcoin (BTC) kon weer iets herstellen, maar dat betekent niet dat de koers uit de gevarenzone is. Bitcoin zit nog altijd in een gevoelig gebied en alhoewel de angst ietsjes afneemt, ligt deze nog zeer hoog. Ondertussen valt het ook op dat steeds meer analisten bearish worden op de korte termijn.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin koers stijgt met 4,5%

De bitcoin koers verloor zondagavond grip op de $40.000 en kelderde tegen maandagochtend helemaal naar $38.700. Bitcoin hield vervolgens vast aan $39.000 en steeg gisterenmiddag naar $39.500, maar daar was de weerstand in eerste instantie nog te groot.

Bitcoin zakte toen iets, maar maakte daarna een flinke sprong. De koers schoot gisterenavond naar $40.750 en steeg gedurende nacht naar een piek van $41.100. Vervolgens daalde bitcoin iets en de prijs komt vanochtend uit op $40.700 op KuCoin en €37.700 op Bitvavo. Daarmee staat BTC vandaag 4,5% in de plus.

Advertentie

Bitcoin maakt voorzichtige bounce

Dat bitcoin toch een kleine bounce maakt, is geen grote verassing. Bitcoin dipte namelijk even in het bereik waar de koers in de eerste maanden van 2022 flink veel support kon opbouwen. Zo meldt Whalemap dat de whales veel BTC inkochten in het gebied tussen $36.841 en $38.773.

Desondanks is het vooralsnog geen erg overtuigende stuiter. Dat komt waarschijnlijk doordat onzekerheid omtrent het monetaire beleid van de Federal Reserve nog altijd de financiële markten in greep houdt.

Analisten, vooral Elliot Wave analisten, zien het herstel nog doorzetten richting het gebied tussen $42.000 en $43.000, maar denken dat hier de koers wordt afgewezen en dan weer hard kan kelderen. Bitcoin zou dan mogelijk weer de lows van begin dit jaar kunnen testen, namelijk het gebied tussen $33.000 en $35.000. Dat zou ook zelfs tot een dip in het gebied tussen $28.000 en $30.000, zoals afgelopen zomer, kunnen leiden. Men verwacht dat $27.000 hier de uiterste onderkant is.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin correlatie, verkoopdruk en uitstroom

Daarnaast ligt de correlatie tussen (risicovolle) aandelenmarkten en bitcoin nog altijd zeer hoog, terwijl die tussen bitcoin en goud juist zeer laag ligt. Bloomberg spreekt zelfs van een negatieve correlatie van -0,4 op de 50-dagen correlatiecoëfficiënt. Dat is het laagst sinds 2018.

Analysebedrijf IntoTheblock spreekt daarnaast over mogelijk meer verkoopdruk vanuit de derivatenmarkt. Alhoewel dat een bearish teken lijkt, kan dat mogelijk ook mogelijk ook een positieve kant hebben en tot een zogeheten short squeeze leiden.

Er zijn meer bullish signalen. Zo meldt PlanC dat in het afgelopen anderhalve jaar er een enorme uitstroom aan bitcoin geweest uit exchanges als Coinbase. Deze accumulatie voorspelt een bullish impuls op de lange termijn.

https://twitter.com/TheRealPlanC/status/1516258529602158594

Goed nieuws: Ethereum krijgt eigen ETF na goedkeuring in Hongkong
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij meer leren over het traden, analyseren en gebruiken van cryptocurrencies? Word lid van Crypto Insiders Premium en kom de eerste 30 dagen helemaal gratis een kijkje nemen. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie